Κυβέρνηση Μητσοτάκη: καπηλεύεται για τρίτη φορά το πρόγραμμα προληπτικής μαστογραφίας του ΣΥΡΙΖΑ

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: καπηλεύεται για τρίτη φορά το πρόγραμμα προληπτικής μαστογραφίας του ΣΥΡΙΖΑ

Σε σημερινή του τοποθέτηση, με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων  στον ηρωισμό των Ουκρανών προσφυγισσών, αλλά και στο νέο Εθνικό Σχέδιο για την ισότητα των Φύλων. Το νέο Εθνικό Σχέδιο για την Ισότητα των Φύλων είναι κάθε άλλο παρά νέο και αφορά στην υγεία των γυναικών.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην κρατική μέριμνα για την υγεία των γυναικών και έκανε ειδική αναφορά στο πρόγραμμα πρόληψης καρκίνου μαστού «Φώφη Γεννηματά» που ξεκινά τέλος Μαρτίου και θα ωφελήσει γυναίκες ηλικίας από 50 – 69 ετών πολλές από τις οποίες δεν θα έχουν κάνει ούτε μια μαστογραφία.

Αν εξετάσει κανείς εκτενέστερα το ζήτημα θα θυμηθεί πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα προληπτικής μαστογραφίας έχει υλοποιηθεί ήδη από το 2018 και μετά από σχετική κινητοποίηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Το πρόγραμμα του κυρίου Μητσοτάκη αφορά μάλιστα πολύ μικρότερο ηλικιακό φάσμα  από εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ.

Με δύο λόγια η Κυβέρνηση όχι μόνο καπηλεύεται το συγκεκριμένο πρόγραμμα Κοινωνικής Πολιτικής, αλλά περιορίζει των αριθμό των ωφελούμενων. Η τραγικότητα της πολιτικής του τοποθέτησης δεν περιορίζεται όμως μόνο στα παραπάνω, καθώς δεν είναι φορά που προσπαθεί να καπηλευθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Σχετικά με το θέμα η Βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης, Θεοδώρα Αυγέρη ανέφερε σε ανάρτησή της στο Facebook:

«Επιμένει για τρίτη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης: να καπηλεύεται το πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφίας, μέτρο που ισχύει από το 2017!
Του το είχε θυμίσει η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής!
Αδιόρθωτος και υποκριτής, υποτιμά τη νοημοσύνη των γυναικών, ενώ καμώνεται ότι μιλά για τα δικαιώματά τους!»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter