Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Παρατείνεται η αγωνία των υπουργών ενόψει του ανασχηματισμού

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Παρατείνεται η αγωνία των υπουργών ενόψει του ανασχηματισμού
φωτό αρχείου

Ανοιχτό άφησε για μία ακόμη φορά το θέμα του ανασχηματισμού στο μπρίφινγκ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αν και απέφυγε να προσδιορίσει τον χρόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως δεν αποκλείεται οι αλλαγές να ανακοινωθούν ακόμη και σήμερα το απόγευμα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε: “Η ανάγκη, η έκταση, το βάθος, το αποτύπωμα, ο χαρακτήρας της αναδιάταξης της κυβέρνησης είναι κάτι που αφορά αποκλειστικά τον πρωθυπουργό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο μόνος που έχει την πλήρη αίσθηση της εικόνας, που γνωρίζει τη μεγάλη εικόνα, αυτός που έχει το προνόμιο συνταγματικά και την ευθύνη απέναντι στην πλειοψηφία που του έδωσε τη διακυβέρνηση να διαμορφώνει τους όρους για να πηγαίνουμε την πατρίδα μπροστά και αυτό θα γίνεται, μέχρι το τέλος της τετραετίας”.

Σε συμπληρωματική ερώτηση για το αν το αυριανό υπουργικό συμβούλιο θα γίνει με την παλιά ή με τη νέα σύνθεση ο κ. Οικονόμου απάντησε: “Σε οτιδήποτε, δεν έχω να προσθέσω τίποτα, γιατί δεν θα σας κάνει σοφότερους και θα αποδυναμώσει και την ουσία της απάντησης”.

Στο αυριανό υπουργικό, ανέφερε ακόμη ο κ. Οικονόμου, θα γίνει ενημέρωση για την πορεία αποκατάστασης των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, θα παρουσιαστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τη δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση και το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τις οργανώσεις κοινωνίας πολιτών και την εθελοντική απασχόληση. Αμέσως μετά ο κ. Μητσοτάκης θα αναχωρήσει για την Σλοβενία καθώς την Τετάρτη το πρωί ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στο Bled Strategic Forum, και το απόγευμα θα είναι στην Θεσσαλονίκη για την σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς ενόψει της ΔΕΘ. Την Πέμπτη θα βρίσκεται στην Μασσαλία.

Σε κάθε περίπτωση ο ανασχηματισμός είναι δύσκολο σταυρόλεξο καθώς ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να τηρήσει ισορροπίες με τα διάφορα πολιτικά υποσυστήματα και επιχειρηματικά κέντρα που τον στηρίζουν. Το βασικότερο πρόβλημα παραμένει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοίδης τον οποίο είχε αφήσει ακάλυπτο ο πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την ευθύνη του αλλά και τους επικοινωνιακούς του χειρισμούς στις καταστροφικές πυρκαγιές. Το ερώτημα βέβαια είναι εάν θα θελήσει ο πρωθυπουργός να αποδώσει ευθύνες έστω και σε δεύτερο χρόνο και να εκτονώσει την λαϊκή δυσαρέσκεια. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια θα πρέπει να τον αφήσει εκτός κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης

Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό μετά την επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις ΗΠΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter