Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Ποιες αποζημιώσεις;

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Ποιες αποζημιώσεις;
Το μνημείο των εκτελεσθέντων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στα Καλάβρυτα

Αυτό που όλοι υποπτεύονταν όλοι σχεδόν 80 χρόνια, ότι η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή  με μυστική συμφωνία είχε απεμπολήσει οποιαδήποτε αποζημίωση για τις φρικαλεότητες των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής, δεν θα μπορούσε να το πει καλύτερα παρά ένας εκπρόσωπος των μεγαλοβιομηχάνων σε μια κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο πολύς κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος ανέλαβε όταν προκηρύχθηκαν οι εκλογές για να είναι υποτίθεται αντικειμενικός, ανέφερε με απόλυτη ειλικρίνεια ότι πρέπει να ξεχάσουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις γιατί δεν πρέπει να αναλωνόμαστε σε ζητήματα που αφορούν το παρελθόν, γιατί χάνουμε τη μάχη με το μέλλον.

Ο τέως γενικός διευθυντής του ΣΕΒ και δεξί χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη, ως εκπρόσωπος της δεξιάς παράταξης, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές μας αναφέρει ρητά ότι πρέπει να χαρίσουμε πάνω από 160 δις. ευρώ στη Γερμανία. Να ξεχάσουμε τις φρικαλεότητες των ναζιστικών στρατευμάτων και των ελλήνων συνεργατών τους πολλοί εκ των οποίων βρέθηκαν σε υπουργικές θέσεις στις μεταπολεμικές κυβερνήσεις της Δεξιάς.

Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν είχε μέχρι σήμερα απεμπολίσει τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων. Το έκανε και αυτό το 2023 η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μπορεί ο κ. Σκέρτσος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να παραιτήθηκαν από τις γερμανικές αποζημιώσεις προς όφελος  των φίλων τους μεγαλοβιομηχάνων, ο ελληνικός λαός όμως δεν πρόκειται να παραιτηθεί αν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter