Κυβέρνηση Όρμπαν: «Για τα λεφτά τα κάνει όλα»

Κυβέρνηση Όρμπαν: «Για τα λεφτά τα κάνει όλα»

Στο άκουσμα της ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την παρακράτηση ευρωπαϊκών κονδυλίων ύψους τουλάχιστον 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ η κυβέρνηση Όρμπαν προχώρησε σε πολιτική … κωλοτούμπα.

Η επιτροπή άφησε περιθώριο συμβιβασμού για την περίπτωση που η Ουγγαρία προχωρήσει στα 17 διορθωτικά μέτρα που διαπραγματεύτηκε με την Επιτροπή. Η υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας, Judit Varga, αργά το βράδυ της Δευτέρας,από την επίσημη σελίδα της στο Facebook γνωστοποίησε πως η κυβέρνηση κατέθεσε δέσμη μέτρων στο κοινοβούλιο σε μία προσπάθεια για να ξεκλειδώσει τα κονδύλια.

Όπως εξήγησε πρόκειται για νομοσχέδιο που επιδιώκει να τροποποιήσει τη νομοθεσία αναφορικά με τη συνεργασία της Ουγγαρίας με την υπηρεσία καταπολέμησης της απάτης της ΕΕ OLAF και τους κανόνες που επηρεάζουν τα κρατικά ιδρύματα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.

Υπενθυμίζεται πως η ΕΕ κάλεσε την Ουγγαρία να θεσπίσει μέτρα για την ενίσχυση της διαδικασίας ανάθεσης δημόσιων συμβάσεων, την εξάλειψη της σύγκρουσης συμφερόντων μεταξύ κυβερνητικών αξιωματούχων και την αντιμετώπιση των αδυναμιών στη διερεύνηση και τη δίωξη υποθέσεων που αφορούν κονδύλια της ΕΕ.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Υπουργού:

Μια δύσκολη αλλά εποικοδομητική διαδικασία διαπραγματεύσεων μεταξύ της ουγγρικής κυβέρνησης και της Επιτροπής έκλεισε την Κυριακή. Οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν με επιτυχία.

Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι οι προτάσεις δράσης που κατέθεσε η ουγγρική κυβέρνηση αντιμετώπισαν τις ανησυχίες που οδήγησαν στην κίνηση της διαδικασίας υπό όρους.

Η Ουγγαρία δεν έχει χάσει ποτέ πόρους της ΕΕ μέχρι στιγμής και, βάσει της απόφασης της Επιτροπής την Κυριακή, ο κίνδυνος αυτός δεν αποτελεί καν απειλή. Εάν η ουγγρική κυβέρνηση εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της, η διαδικασία υπό όρους θα περατωθεί πριν από το τέλος του έτους.

Τις επόμενες εβδομάδες και μήνες θα επικεντρωθούμε στην εφαρμογή και εφαρμογή των δεσμεύσεων, έτσι σήμερα για να καταλήξουμε σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρουσίασα στη Βουλή ένα πακέτο νομοσχεδίων, που είναι το Τείχος της OLAF τροποποιεί τους νόμους ενθουσιασμένος με τη συνεργασία και τα δημόσια ιδρύματα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων εκτέλεση δημοσίων καθηκόντων.

Η απόφαση της Επιτροπής την Κυριακή άνοιξε τον δρόμο πριν ακόμη το γρήγορο κλείσιμο των διαπραγματεύσεων για το ταμείο ανασυγκρότησης και τους πόρους συνοχής. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα αυτά θα κλείσουν πριν το τέλος του έτους, ώστε η Ουγγαρία να μπει στο 2023 χωρίς να χάσει πόρους.

Συνεχίζουμε να δουλεύουμε! Εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι ο λαός της Ουγγαρίας θα λάβει τους πόρους που του αξίζουν!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter