Κυβέρνηση «πλυντήριο» μαύρου χρήματος!

Κυβέρνηση «πλυντήριο» μαύρου χρήματος!

Θυμόσαστε που τα στικάκια της Λίστας Λαγκάρντ χανόντουσαν στα συρτάρια;

Θυμόσαστε πόσο θύμωσαν όταν «κάποιος» έβγαλε ονόματα στη φόρα; Εγκεφαλικό έπαθαν! Τότε που προσπάθησαν να φιμώσουν τον Κώστα Βαξεβάνη…

Το λεγόμενο «μαύρο χρήμα», αυτό που δημιουργείται μέσα από παράνομες ή αδιευκρίνιστες ατραπούς, που δεν φορολογείται, που κυκλοφορεί και δημιουργεί πλούτο, που τόσοι έριξαν κροκοδείλια δάκρυα, ποτέ δεν πέθανε και όπως φαίνεται ποτέ δεν θα πεθάνει.

Δεν είναι μόνον ελληνικό, εννοείται πως είναι παγκόσμιο και έχει υιοθετηθεί εμμέσως πλην σαφώς ως μέσον πλουτισμού παγκοσμίως. Κινεί οικονομίες, στρατούς και πολλά άλλα…

Είναι αυτό που παράγει πολυτέλεια, πουλάει, αγοράζει, δεν φορολογείται και βέβαια που κληρονομείται.

Και στην Ελλάδα, εννοείται είναι γνωστό μέσα από τις διαδρομές του, μέσα από εταιρείες σε νησιά και παραδείσους και βέβαια πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δεν θέλουν να χαθεί…

Αντίθετα φτιάχνει και διατηρεί οικογένειες, πλούτο, πολυτέλεια.

Αγοράζει και πουλάει εκτός από παράνομα προϊόντα, όπως ναρκωτικά, όπλα, Τέχνη και γιοτ, επαύλεις και ό,τι μπορείτε να φανταστείτε.

Με τον ίδιο τρόπο μπαίνει στην νόμιμη αλυσίδα, με ανάλογο τρόπο βγαίνει.

Και δεν πέφτει κανείς από τα σύννεφα όταν ακούσει πως η σημερινή κυβέρνηση παρά τις ευρωπαϊκές οδηγίες ρίχνει ακόμα στα πιο μαλακά όσους ξεπλένουν το χρήμα αυτό.

Ναι και το παρουσιάζουν ως επιτυχία!

Η μείωση των ποινών όσων εμπλέκονται είναι αισθητή και βέβαια δεν είναι αποτρεπτική για όσους θα «ρισκάρουν» τέτοιες διαδρομές!

Το νέο πλαίσιο κυρώσεων και ποινών που προβλέπει το νομοσχέδιο που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας προβλέπει χαμηλότερες ποινές για το ξέπλυμα χρήματος, μειώνοντάς τόσο το χρόνο προσωποκράτησης, όσο και τις χρηματικές ποινές που πλέον τις ορίζει με «ημερήσιες μονάδες» και όχι με συγκεκριμένα ποσά.

Καλά ακούσατε!

Όπως καταλαβαίνεται «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει» και βέβαια δεν θα βγάλουμε τα ίδια μας τα μάτια.

Συχνά είναι «δικά μας παιδιά»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter