Κυβέρνηση συνέχεια της μαφίας

Κυβέρνηση συνέχεια της μαφίας

Η Greek mafia έδωσε ελληνική ταυτότητα και διαβατήριο στον Γιασάμ Αγιαβέφε και όταν συνελήφθη τον «καθάρισαν» Βορίδης και Αδωνης με τιμητική ελληνοποίηση

Πώς ο Γιασάμ Αγιαβέφε έγινε «Λεωνίδας»
01.09.2017 

Αποκτά ταυτότητα με το όνομα Γεώργιος Ντιμπίζεβ.

02.09.2017

Καταθέτει αίτηση έκδοσης διαβατηρίου στο όνομα Γεώργιος Ντιμπίζεβ.

25.02.2019

Συλλαμβάνεται στον Προμαχώνα και εντοπίζεται με πλαστή ταυτότητα με το όνομα Ευγένιος Κολπακώβ και δηλώνει ψευδώς ότι το πραγματικό του όνομα είναι Γεώργιος Ντιμπίζεβ.

28.02.2019

Αποκαλύπτεται ότι είναι ο Τούρκος Γιασάμ Αγιαβέφε και σε βάρος του εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

01.03.2019

Μεταφέρεται στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να εκδοθεί στην Τουρκία.

04.03.2019

Κατατίθεται αίτηση εγγραφής στο ληξιαρχείο για τη γέννηση άντρα στο Ρότερνταμ με το όνομα Γιασάμ Καλιφατίδης.

18.04.2019

Κατατίθεται αίτηση στο ληξιαρχείο για καταχώρηση πράξης γάμου του Γιασάμ Καλιφατίδη με γυναίκα ονόματι Ολγα Αϊαβεφέεβα. Στην πράξη αυτή αναφέρεται ότι μετά τον γάμο ο Καλιφατίδης άλλαξε το επίθετό του σε Αγιαβέφε.

04.10.2019

Αποφυλακίζεται με απόφαση του Αρειου Πάγου να μην εκδοθεί στην Τουρκία.

23.05.2020

Βαφτίζεται χριστιανός ορθόδοξος και παίρνει το όνομα Λεωνίδας.

22.06.2022

Λαμβάνει τιμητικά την ελληνική ιθαγένεια και ταυτόχρονα γίνεται πολίτης της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

 

Αμεση σχέση με την Greek mafia

Αμεση σχέση με την Greek mafia, η οποία επί χρόνια τού χορηγούσε έγγραφα ταυτοποίησης με ψευδή στοιχεία ώστε να εμφανίζεται ως Ελληνας, είχε ο Τούρκος διεθνώς καταζητούμενος Γιασάμ Αγιαβέφε. Το Documento σήμερα αποκαλύπτει ότι όταν η κυβέρνηση του χορήγησε τιμητικά την ελληνική ιθαγένεια τον Ιούνιο του 2022 γνώριζε ή θα όφειλε να γνωρίζει για την εμπλοκή του με τη Δικαιοσύνη. Προκύπτει δηλαδή ότι υπήρξε μεθόδευση ώστε ένας καταζητούμενος από την Interpol, ο οποίος είχε αποδεδειγμένες σχέσεις με την εγκληματική οργάνωση που εξέδιδε σε ποινικούς έγγραφα ταυτοποίησης με ψευδή στοιχεία, να αποκτήσει ελληνική ταυτότητα και διαβατήριο και να καταστεί πολίτης της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Συγκεκριμένα ο Γιασάμ Αγιαβέφε είχε συλληφθεί τυχαία τον Φεβρουάριο του 2019 στον Προμαχώνα –βόρεια της πόλης των Σερρών– με πλαστά έγγραφα και στη συνέχεια διαπιστώθηκε από τα δακτυλικά του αποτυπώματα ότι πρόκειται για πρόσωπο σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης. Ο ίδιος ωστόσο, εκτός από την πλαστή ταυτότητα με την οποία επιχείρησε να μπει στην Ελλάδα, διαπιστώθηκε ότι είχε και άλλα έγγραφα ταυτοποίησης τα οποία είχε εκδώσει για λογαριασμό του η εγκληματική οργάνωση στην οποία δραστηριοποιούνταν και επίορκοι αστυνομικοί. Παρ’ όλα αυτά και αφού προηγήθηκαν η χορήγηση ασύλου από τη Δικαιοσύνη και η απόφαση να μην εκδοθεί στην Τουρκία, η κυβέρνηση, διά της συστατικής επιστολής του Αδωνη Γεωργιάδη και της υπογραφής του Μάκη Βορίδη, τον ελληνοποίησε επίσημα. Ο ίδιος ο Αδ. Γεωργιάδης πάντως σε επικοινωνία που είχε μαζί του το Documento έδειξε ως αποκλειστικά υπεύθυνο για την πολιτογράφηση το υπουργείο Εσωτερικών.

Τα στοιχεία για την ελληνοποίηση του Γιασάμ Αγιαβέφε που από το καλοκαίρι του 2021 άρχισε να αποκαλύπτει το Documento έδιναν εξαρχής την εντύπωση ότι κάποιος του έκανε χάρη. Το ερώτημα ωστόσο γιατί το ελληνικό κράτος ελληνοποίησε έναν διεθνώς καταζητούμενο, στον οποίο μάλιστα είχε χορηγηθεί και άσυλο, είχε ήδη δηλαδή προσφυγικό διαβατήριο, δεν απαντήθηκε ποτέ αφού οι αρμόδιοι υπουργοί άφηναν να εννοηθεί ότι εκτίμησαν την προσφορά του στην Ελλάδα.

Μετά την αποκάλυψη του Documento την περασμένη εβδομάδα ότι και η σύζυγος του Αγιαβέφε είχε σχέσεις με τη μαφία και είχε πάρει ελληνική ταυτότητα με ψεύτικα στοιχεία, η σημερινή αποκάλυψη αφήνει ακόμη περισσότερο έκθετη την κυβέρνηση, αφού πλέον δεν αποδεικνύει απλώς πιθανές επαφές με πρόσωπα της μαφίας, αλλά δείχνει ότι αφού η μαφία επιχείρησε να ελληνοποιήσει τον Αγιαβέφε και αφού εκτέθηκε λόγω μιας τυχαίας σύλληψης, ανέλαβε δράση η ίδια. Επιπλέον, προκύπτει ότι πριν από την πολιτογράφησή του τα δικαστήρια –του Αρειου Πάγου συμπεριλαμβανομένου– που εξέτασαν το αίτημα της Αγκυρας για έκδοση του Αγιαβέφε γνώριζαν πως έχει συλληφθεί με πλαστά έγγραφα.

Εξι νομιμοποιητικά έγγραφα με ψευδή στοιχεία

Η υπόθεση Αγιαβέφε εξελίσσεται σε σκάνδαλο μεγατόνων, στο οποίο εμπλέκονται από την κυβέρνηση μέχρι τη Δικαιοσύνη καθώς και επίορκοι αξιωματικοί της αστυνομίας. Εκτός από τη συστατική επιστολή του υπουργού Επενδύσεων και Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη, διά της οποίας διαβεβαίωνε ψευδώς ότι ο Αγιαβέφε βρίσκεται ακόμη και στη λίστα του περιοδικού «Forbes», προέκυψε από το ρεπορτάζ ότι η σύζυγος του Τούρκου είχε καταφέρει να εκδώσει ελληνική ταυτότητα με ψευδή στοιχεία μέσω εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στους κόλπους της αστυνομίας.

Σήμερα ωστόσο το Documento αποκαλύπτει άμεση σχέση του Αγιαβέφε με την Greek mafia, η οποία ήταν πέραν πάσης αμφιβολίας γνωστή στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές ήδη από το 2018. Τέσσερα χρόνια δηλαδή προτού ο Τούρκος πολιτογραφηθεί Ελληνας χάρη στον Αδ. Γεωργιάδη και αφού εγκρίθηκε η τιμητική πολιτογράφησή του από τον υπουργό Εσωτερικών Μ. Βορίδη και την πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τα στοιχεία του ρεπορτάζ είναι αποκαλυπτικά και φέρνουν στο φως τις σχέσεις διαπλοκής του διεθνώς καταζητούμενου Τούρκου ακόμη και με την ίδια την κυβέρνηση. Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Documento o Αγιαβέφε προτού πολιτογραφηθεί Ελληνας και αποκτήσει διαβατήριο πολίτη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα δικαιώματά του εντός της ευρωπαϊκής κοινότητας, κυκλοφορούσε όχι με ένα, αλλά με τρία διαφορετικά ονόματα, ενώ η μαφία είχε εκδώσει για λογαριασμό του και άλλα νομιμοποιητικά έγγραφα, όπως ληξιαρχική πράξη γέννησης και ληξιαρχική πράξη γάμου, τα στοιχεία των οποίων ήταν φυσικά ψευδή. Θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι επρόκειτο για έναν από τους καλύτερους πελάτες του κυκλώματος, το οποίο του εξέδιδε τουλάχιστον από το 2017 ταυτότητες με ψευδή στοιχεία ώστε να κυκλοφορεί δίχως πρόβλημα στην Ελλάδα και να ταξιδεύει στο εξωτερικό.

Ο Γιασάμ Αγιαβέφε συνελήφθη μάλιστα με πλαστή ταυτότητα και τότε εξακριβώθηκε ότι πρόκειται για διεθνώς καταζητούμενο. Παρ’ όλα αυτά η ελληνική Δικαιοσύνη αποφάσισε να μην εκδοθεί στην Τουρκία και του χορήγησε άσυλο αποδεχόμενη ότι κινδυνεύει από το καθεστώς Ερντογάν. Στη συνέχεια ο ίδιος προχώρησε σε δωρεές προς τον Δήμο Πειραιά, τη Μητρόπολη Πειραιά και νοσοκομεία, βαφτίστηκε χριστιανός ορθόδοξος και πολιτογραφήθηκε τιμητικά με τον ισχυρισμό ότι πρόκειται για επιχειρηματία διεθνούς εμβέλειας ο οποίος πρόσφερε στην Ελλάδα.

Η πρώτη «ελληνοποίηση» το 2017

Ο Αγιαβέφε εμφανίζεται πρώτη φορά ως Ελληνας με διαφορετικό όνομα από το δικό του το 2017. Συγκεκριμένα την 1η Σεπτεμβρίου της χρονιάς εκείνης εκδίδεται από το Τμήμα Ασφάλειας Αγίας Παρασκευής δελτίο ταυτότητας με στοιχεία Ντιμπίζεβ Γεώργιος του Νικολάου και της Βαλεντίνα. Την επόμενη ημέρα, δηλαδή στις 2 Σεπτεμβρίου 2017, ο Αγιεβέφε καταθέτει στο Αστυνομικό Τμήμα Παγκρατίου αίτηση ώστε να πάρει και διαβατήριο – το οποίο και πήρε. Κυριολεκτικά σε μία ημέρα ο Τούρκος βρέθηκε να κατέχει όχι απλώς ελληνικά χαρτιά αλλά έγγραφα που τον καθιστούν πολίτη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Επί ενάμιση χρόνο ο Γιασάμ Αγιαβέφε κυκλοφορούσε όπου ήθελε ως Ελληνας ομογενής με το όνομα Ντιμπίζεβ.

Τον Φεβρουάριο του 2019 ωστόσο συλλαμβάνεται από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Προμαχώνα. Η σύλληψη οφείλεται στο γεγονός ότι παρουσιάζει πλαστή ταυτότητα με το όνομα Κολπακώβ Ευγένιος. Αφού διαπιστώνεται η πλαστότητα του εν λόγω εγγράφου ο Αγιαβέφε δηλώνει ότι ονομάζεται Γεώργιος Ντιμπίζεβ και κρατείται προσωρινά ώστε να απελαθεί στη Ρωσία, η οποία εμφανιζόταν ως χώρα καταγωγής του. Από τα δακτυλικά του αποτυπώματα ωστόσο προκύπτει ότι το όνομα Ντιμπίζεβ δεν ανήκει στον ίδιο. Αντιθέτως πρόκειται για τον διεθνώς διωκόμενο από το 2018 Γιασάμ Αγιαβέφε.

Τον απελευθέρωσε ο Αρειος Πάγος

Ο Γιασάμ Αγιαβέφε οδηγείται την 1η Μαρτίου 2019 στις φυλακές του Κορυδαλλού με σκοπό πια την έκδοσή του στην Τουρκία, η οποία τον αναζητούσε με ερυθρά αγγελία για το αδίκημα της σύστασης οργάνωσης για τη διάπραξη εγκλήματος και απάτη περί τα παίγνια. Για υπόθεση –με άλλα λόγια– σχετική με τον τζόγο. Τελικά αποφυλακίζεται στις 4 Οκτωβρίου 2019 έπειτα από σχετική απόφαση του Αρειου Πάγου, ο οποίος διατάσσει την απόλυσή του από τις φυλακές και τη μη έκδοσή του στην Τουρκία. Η ίδια η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου ωστόσο προκαλεί ερωτήματα.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι αιτία της μη έκδοσης του Αγιαβέφε στην Τουρκία ήταν η διαμάχη του με κάποιον Σεντάτ Πεκέρ. Πρόκειται για Τούρκο ο οποίος χαρακτηρίζεται ως μαφιόζος και μάλιστα έχει εκτίσει προ 25ετίας ποινή φυλάκισης ως εγκέφαλος εγκληματικής οργάνωσης. Ο Πεκέρ έχει ταχθεί τελευταία κατά του Ερντογάν, δηλώνοντας ακόμη και ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας και πρώην πρόεδρος του κόμματος του Τούρκου προέδρου (AKP) Μπιναλί Γιλντιρίμ εμπλέκεται σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών. Για λόγους ωστόσο που δεν έχουν καταστεί σαφείς η ελληνική Δικαιοσύνη έκρινε ότι ο Αγιαβέφε έχει στοχοποιηθεί από τον Πεκέρ.

Εξάλλου, σύμφωνα και με την απόφαση του Αρειου Πάγου ο πολιτογραφημένος Ελληνας «έχει στοχοποιηθεί από άτομο με το όνομα Σεντάτ Πεκέρ φιλικά προσκείμενο στην τουρκική κυβέρνηση και με διασυνδέσεις και επιρροή κατά τους ισχυρισμούς του στον πρόεδρό της». Φαίνεται δηλαδή ότι η ελληνική Δικαιοσύνη αποδέχτηκε πλήρως τον ισχυρισμό του Αγιαβέφε και έκρινε ως αληθές γεγονός ότι ο Πεκέρ, γνωρίζοντας πως ο Αγιαβέφε τάσσεται κατά του Ερντογάν, ασκεί σε βάρος του πιέσεις και απειλές προκειμένου να του αποσπά χρήματα για να μην κινδυνεύσει η ζωή του και χάσει την περιουσία του. Το γεγονός είναι απολύτως αντιφατικό, δεδομένου ότι ο Πεκέρ τάσσεται κατά του Ερντογάν, εκβιάζοντάς τον ανοικτά με βίντεο που αναρτά στο κανάλι του στο YouTube, γεγονός στο οποίο έχουν αναφερθεί κατά καιρούς και ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Πέραν της μη έκδοσης, ο Γιασάμ Αγιαβέφε βαφτίστηκε επίσης χριστιανός. Η δημοσιογραφική έρευνα αποκάλυψε όμως ότι ο Τούρκος, όταν παρουσιάστηκε στον Αρειο Πάγο, ο οποίος αποφάσισε να μην εκδοθεί στην Τουρκία, δήλωσε χριστιανός, χωρίς όμως να έχει βαπτιστεί και χωρίς ακόμη να έχει ξεκινήσει η κατήχησή του. Στην πραγματικότητα, όπως προκύπτει από έγγραφα που εξασφάλισε το Documento, o Αγιαβέφε βαφτίστηκε χριστιανός ορθόδοξος τον Μάιο του 2020 και κατόπιν παντρεύτηκε και βάφτισε τα παιδιά του. Καθίσταται σαφές ότι όλες οι ενέργειες που σχετίζονται με το θρήσκευμα του Αγιαβέφε είναι μεταγενέστερες και της απόφασης με την οποία του χορηγήθηκε άσυλο αλλά και αυτής του Αρειου Πάγου με την οποία αποφασίστηκε να μην εκδοθεί στην Τουρκία.

Οπως μάλιστα δήλωσε επίσημα στο Documento ο δημοσιογράφος Σταύρος Καρυάκατζης, ο οποίος υπήρξε μάρτυρας του Αγιαβέφε στα δικαστήρια που έκριναν την έκδοσή του στην Τουρκία, ο ίδιος είχε καταθέσει ότι ο διεθνώς καταζητούμενος είχε συλληφθεί με ψευδή νομιμοποιητικά έγγραφα. «Γνωρίστηκα με τον κ. Αγιαβέφε στην έκθεση ICE στο Λονδίνο. Το πρόβλημα του κ. Αγιαβέφε ήταν στην Ελλάδα και πήγα στα τρία δικαστήρια και κατέθεσα αυτό που γνώριζα. Γνώριζα ότι είχε συλληφθεί με ψευδή νομιμοποιητικά έγγραφα και βεβαίως το ανέφερα σε όλα τα δικαστήρια. Δεν γνωρίζω πώς είναι με τους άλλους ανθρώπους που συνεργάζεται. Αναφορικά με εμένα, πέρα από τις δηλώσεις και τις μαρτυρίες στα δικαστήρια, δεν είχα κάποια περαιτέρω εμπλοκή στο θέμα. Δεν επιτρεπόταν να τον επισκεφτώ στα σωφρονιστικά καταστήματα που κρατήθηκε, μόνο οι δικηγόροι επιτρέπονταν» ανέφερε.

Επιπλέον έγγραφα από την Greek mafia

Σε όλη τη διάρκεια της παραπάνω διαδικασίας –και μέχρι φυσικά ο Γιασάμ Αγιαβέφε να πολιτογραφηθεί τιμητικά και να ορκιστεί Ελληνας πολίτης– σε γνώση των αρχών τελούσε ακόμη ένα στοιχείο: εκτός της πλαστής ταυτότητας με την οποία πιάστηκε στον Προμαχώνα και εκτός του γεγονότος ότι κατείχε δεύτερη ελληνική ταυτότητα και διαβατήριο με το όνομα Γεώργιος Ντιμπίζεβ, η εγκληματική οργάνωση είχε φροντίσει να εκδώσει για λογαριασμό του και έγγραφα ταυτοποίησης τα οποία τον εμφάνιζαν ως Γιασάμ Καλιφατίδη. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από αλληλογραφία της αστυνομίας με την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Εσωτερικών, οι εισαγγελικές αρχές ήταν ενήμερες και για την ύπαρξη εγγράφων που αφορούσαν κάποιον Καλιφατίδη, ο οποίος όμως δεν ήταν υπαρκτό πρόσωπο.

Στο όνομα Καλιφατίδης Γιασάμ το κύκλωμα είχε εκδώσει δύο έγγραφα: το πρώτο είναι μια πράξη γέννησης σύμφωνα με την οποία άντρας με το συγκεκριμένο όνομα γεννήθηκε στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Το συγκεκριμένο έγγραφο φαίνεται μάλιστα να έχει μεταφραστεί και να έχει και σφραγίδα Αpostille της Χάγης, προκειμένου να χρησιμοποιείται όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Το δεύτερο έγγραφο είναι ληξιαρχική πράξη γάμου, σύμφωνα με την οποία ο Καλιφατίδης, δηλαδή ο Γιασάμ Αγιαβέφε, παντρεύτηκε στο Καζακστάν μια γυναίκα με το όνομα Ολγα Αϊαβεφέεβα. Και το συγκεκριμένο έγγραφο φέρει σφραγίδα Αpostille. Στο εν λόγω έγγραφο σύμφωνα με τις αρχές αναφέρεται επίσης ότι το επώνυμο του Καλιφατίδη μετά τον γάμο γίνεται Αγιαβέφε.

Η αποκάλυψη της κομπίνας με τα έγγραφα στα οποία ο Γιασάμ Αγιεβέφε εμφανιζόταν ως Καλιφατίδης έγινε μετά τον θάνατο του φερόμενου σε αυτά ως πατέρα του. Τότε μια γυναίκα, σύζυγος του Καλιφατίδη, που εμφανίζεται να είχε υπογράψει ψευδώς πως ο Αγιαβέφε είναι παιδί του, ανακάλυψε ότι φαίνεται πως έχει ένα γιο, γεγονός το οποίο ασφαλώς δεν ίσχυε. Ετσι ζήτησε τη διαγραφή του εμφανιζόμενου ως Γιασάμ Καλιφατίδη από την οικογενειακή της μερίδα. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η διαδικασία εγγραφής του Αγιαβέφε στην οικογενειακή μερίδα του Καλιφατίδη ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2019, δηλαδή την περίοδο που ο Τούρκος συνελήφθη με πλαστά χαρτιά στον Προμαχώνα, αφού είχε ανακληθεί η ταυτότητα στην οποία εμφανιζόταν ως Ντιμπίζεβ κι ενώ ήδη κρατείτο στις φυλακές του Κορυδαλλού προκειμένου να εκδοθεί στην Τουρκία. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και μετά τη σύλληψη του Αγιαβέφε κι ενώ πια ήταν γνωστό ότι σε βάρος του εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης η μαφία επιχειρούσε να τον ελληνοποιήσει. Αφού δεν το κατάφερε εκείνη, το κατάφερε η ελληνική κυβέρνηση περίπου ένα χρόνο αργότερα.

Η ελληνοποίηση και της συζύγου

Οι αρχές, όπως αποκάλυψε το Documento την περασμένη Κυριακή, γνώριζαν εκτός της υπόθεσης του ίδιου του Αγιαβέφε και ότι η μαφία είχε ελληνοποιήσει τη σύζυγό του. Αναλυτικότερα, γυναίκα με το όνομα Αϊαβεφέεβα Γιούλια του Κωνσταντίνου και της Σβετλάνα είχε ταυτότητα με διαφορετικά στοιχεία και συγκεκριμένα εμφανιζόταν ως Σαβίνσκαϊα Γιούλια. Από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι η Γιούλια Αϊαβεφέεβα έλαβε την πλαστή ταυτότητά της από το Τμήμα Ασφάλειας Ομόνοιας στις 2 Νοεμβρίου 2018. Σε αυτήν εμφανίζεται ως Γιούλια Σαβίνσκαϊα, με πατέρα κάποιον με το όνομα Κωνσταντίνος Κόκορης και μητέρα κάποια Σβετλάνα Σαβίνσκαϊα.

Η ψεύτικη ταυτότητα της Αϊαβεφέεβα αποκαλύφθηκε έπειτα από ανώνυμη καταγγελία που έγινε στην υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας, σύμφωνα με την οποία «κάπου τον Νοέμβρη του 2018 ο… (κατονομάζεται ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος) και ο … (κατονομάζεται ακόμη ένα πρόσωπο) είχαν βγάλει ταυτότητα σε μια Γιούλια με ρωσικά στοιχεία, που ήταν παντρεμένη με έναν Τούρκο με πολλά λεφτά και η ταυτότητα στοίχισε 40 χιλιάρικα. Ο Τούρκος είχε στοιχηματικές εταιρείες στα κατεχόμενα στην Κύπρο και αλλού, έφαγε πολλά λεφτά και λένε ότι κρύβεται γιατί τον κυνηγάνε οι Τούρκοι».

Οι απαντήσεις των εμπλεκόμενων υπουργών

Τα νέα στοιχεία που φέρνει στο φως το Documento και τα οποία καταδεικνύουν πως η κυβέρνηση έκανε ό,τι δεν κατάφερε η εγκληματική οργάνωση έκδοσης πλαστών στοιχείων ταυτοποίησης τέθηκαν υπόψη του υπουργού Εσωτερικών Μ. Βορίδη, ο οποίος υπέγραψε για την τιμητική πολιτογράφηση του Γιασάμ Αγιαβέφε. Ο Μ. Βορίδης απάντησε σχετικά ότι από τα στοιχεία που υπήρχαν στον φάκελο του Τούρκου δεν προέκυπτε ποινική εμπλοκή του σε κάποια υπόθεση. «Στοιχεία από τα οποία να προέκυπτε οποιαδήποτε ποινική του εμπλοκή δεν υπήρχαν. Αν υπήρχε στοιχείο συνδεόμενο με ποινική δίωξη, προφανώς δεν θα μπορούσα να προχωρήσω» είπε. Είναι πάντως απορίας άξιο πώς η ΕΥΠ, που πραγματοποιεί έλεγχο όσων πρόκειται να πολιτογραφηθούν, δεν εντόπισε την εμπλοκή του Αγιαβέφε με την Greek mafia, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που η ίδια υπηρεσία παρακολουθούσε για λόγους εθνικής ασφαλείας υπουργούς – ακόμη και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Ο Αδ. Γεωργιάδης από την πλευρά του, ο οποίος έδωσε για λογαριασμό τού διεθνώς καταζητούμενου Τούρκου συστατική επιστολή, έδειξε ως μοναδικό υπεύθυνο τον Μ. Βορίδη. Απάντησε συγκεκριμένα ότι «η υπόθεση του κ. Αγιαβέφε αφορά το υπουργείο Εσωτερικών. Τελεία» και πρόσθεσε: «Μη με ξαναπάρετε τηλέφωνο γι’ αυτό το θέμα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter