Κυβέρνηση θετική στον ιό των συμφερόντων

Κυβέρνηση θετική στον ιό των συμφερόντων

Θέλοντας και µη –κουτσά στραβά που λέµε– ο Μητσοτάκης πήρε την απόφαση να επισκεφθεί την Πρωτοχρονιά ένα από τα σηµαντικότερα νοσοκοµεία στον πόλεµο κατά του κορονοϊού, το «Σωτηρία». Γιατί µπορεί ο ίδιος να προτιµούσε να είναι στα Ζαγοροχώρια αλλά οι επικοινωνιολόγοι του είχαν άλλη άποψη.

Γιατί ένας πρωθυπουργός που επί της ουσίας δεν έχει κάνει τίποτε για την αντιµετώπιση της πανδηµίας, εκτός από το να δηλώνει σε κάθε ευκαιρία ότι περπατάµε το τελευταίο µίλι για να διαψευστεί στη συνέχεια, είναι υποχρεωµένος να παριστάνει τουλάχιστον ότι κάνει κάτι. Και η επίσκεψη την πρώτη µέρα του χρόνου σε ένα νοσοκοµείο της πρώτης γραµµής δίνει µερικά πλάνα και ένα πάτηµα στα πετσωµένα κανάλια να πουλήσουν ως… κάτι αυτό το τίποτε!

Αναµενόµενη λοιπόν η παρουσία και εξηγήσιµη και η προβολή της. Αυτό που είναι µεν εξηγήσιµο αλλά δεν ήταν αναµενόµενο, καθώς οι περισσότεροι θα περίµεναν λίγη… αυτοσυγκράτηση από τον κ. Μητσοτάκη, ήταν τα εύσηµα στον… ιδιωτικό τοµέα της υγείας, ο οποίος, σύµφωνα µε την πρωθυπουργική φράση, «όποτε χρειάστηκε, µε τον ένα ή µε τον άλλο τρόπο συµµετείχε και συµµετέχει σε αυτή την προσπάθεια» αντιµετώπισης της πανδηµίας.

Παρότι είχε προηγηθεί –καθώς δεν γινόταν αλλιώς– η αναφορά στον δηµόσιο τοµέα, που «σήκωσε σχεδόν όλο το βάρος της αντιµετώπισης της Covid», η επισήµανση του πρωθυπουργού ήταν ανοίκεια, πρώτα πρώτα γιατί δεν είναι ακριβής. Η πολύ µικρή συµµετοχή των ιδιωτών ήταν κυριολεκτικά τόση ώστε να µπορούν νεοφιλελεύθεροι λογογράφοι να την περιλαµβάνουν στα κείµενά τους, ώστε νεοφιλελεύθεροι πολιτικοί να την εκφωνούν, δηλώνοντας άλλη µια φορά τη στρατηγική τους προσήλωση στην καταστροφή καθετί δηµόσιου.

Και αυτό ακριβώς έπραξε ο πρωθυπουργός ενώ παρίστανε ότι κάνει µια… δίκαιη αποτίµηση της προσφοράς ενός εκάστου στον αγώνα κατά του κορονοϊού.

Με τη νεοφιλελεύθερη αλχηµεία του δηλαδή έβαλε µέσα στο κάδρο τον ιδιωτικό τοµέα, ο οποίος ενώ δεν έχει συνεισφέρει τίποτε φουσκώνει τα κέρδη στους ισολογισµούς του. Και αναφερόµενος σε αυτόν, δίνοντάς του ρόλο που δεν έχει και εύσηµα που δεν δικαιούται, περιέγραψε σε αυτούς που πρέπει τη σταθερή απόφασή του για αλλαγή του βάρους των ιδιωτών στο «µεικτό» σύστηµα που µας ετοιµάζει όταν η πανδηµία περάσει.

Και δεν είναι συµπτωµατικό βέβαια ότι ο σηµαντικότερος συµπαραστάτης του Μητσοτάκη στην προώθηση αυτού του «πακέτου» είναι ο πεπειραµένος τηλεπώλης Αδωνης Γεωργιάδης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter