Κυβερνητικά ψέματα στο Ευρωκοινοβούλιο: Δεν έδωσαν προς διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τους προστατευόμενους μάρτυρες

Κυβερνητικά ψέματα στο Ευρωκοινοβούλιο: Δεν έδωσαν προς διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τους προστατευόμενους μάρτυρες

Υπό τον φόβο της κατάρρευσης, με κρότο, του κυβερνητικού αφηγήματος περί… «σκευωρίας Novartis», η κυβέρνηση Μητσοτάκη, παρά τις υποσχέσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κρατά στο συρτάρι το επίμαχο νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση της οδηγίας για την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος.

Δείτε επίσης: Ευρωπαϊκή συνεδρίαση για Κράτος Δικαίου και Novartis εκθέτει την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Παρά τις… διαβεβαιώσεις που παρείχε, την περασμένη εβδομάδα, στην υποεπιτροπή για το Κράτος Δικαίου της Επιτροπής Δημοκρατικών Ελευθεριών (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης, και όχι ο ίδιος ο υπουργός Κώστας Τσιάρας ο οποίος απουσίαζε επιδεικτικά όπως είχε ήδη γράψει το documentonews.gr, έως και σήμερα, Τρίτη, δεν έχει δοθεί σε διαβούλευση το επίμαχο σχέδιο νόμου. 

Συγκεκριμένα, ο  γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Π. Αλεξανδρής, και δεξί χέρι του Κώστα Τσιάρα, ισχυρίστηκε πως θα δοθεί σε διαβούλευση την Παρασκευή. Ωστόσο, έως σήμερα, Τρίτη, δεν έχει αναρτηθεί στο Opengov.gr.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την ενσωμάτωσή της έχει παρέλθει από το Δεκέμβριο του 2021 και ότι η Κομισιόν έχει ήδη προβεί σε προειδοποιήσεις, όπως ενημέρωσε πρόσφατα η αρμόδια Επίτροπος, Βέρα Γιούροβα, με απάντησή της σε ερώτηση του Στ. Κούλογλου.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, είναι πιθανό η Ελλάδα να βρεθεί στο «στόχαστρο» της Ευρώπης για μία ακόμα φορά με την «υπογραφή» της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Οι… ενστάσεις

Άλλωστε, αξίζει να υπενθυμιστεί πως στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου πριν από περίπου δύο μήνες, όταν ο Κώστας Τσιάρας παρουσίασε το νομοσχέδιο για τους προστατευόμενους μάρτυρες, συνάντησε αντιδράσεις από Άδωνη Γεωργιάδη, Θάνο Πλεύρη, Μάκη Βορίδη και Βασίλη Κικίλια, οι οποίοι δεν δίστασαν να συνδέσουν ευθέως την ευρωπαϊκή οδηγία με την υπόθεση του σκανδάλου Novartis.

Το documentonews.gr είχε θέσει το ζήτημα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ζητώντας του να σχολιάσει το δημοσίευμα και να δηλώσει σε ποια φάση βρίσκεται το νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Οικονόμου, «δεν υπήρξε ένταση», αλλά «στα υπουργικά συμβούλια υπάρχει εκτεταμένη και αναλυτική συζήτηση με όλους να καταθέτουν τις απόψεις τους», επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την αντιπαράθεση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter