Κυβερνητική αδιαφορία για την ασφάλεια στο Αττικό Νοσοκομείο: Η κλοπή σκληρών δίσκων αφήνει εκτιθεμένους τους καρκινοπαθείς

Κυβερνητική αδιαφορία για την ασφάλεια στο Αττικό Νοσοκομείο: Η κλοπή σκληρών δίσκων αφήνει εκτιθεμένους τους καρκινοπαθείς

Την εγκατάλειψη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας στην μοίρα του, την θεσμική αδιαφορία αναφορικά με τις πιστώσεις για την λειτουργία των μονάδων αλλά και την γενικότερη έλλειψη προσωπικού που χαρακτηρίζει τον κλάδο της υγείας ήρθε να υπογραμμίσει με παράδοξο τρόπο ένα απρόβλεπτο γεγονός.

Ένα περιστατικό κλοπής με απρόβλεπτες συνέπειες σημειώθηκε στο Αττικό Νοσοκομείο. Άγνωστοι εισέβαλαν στο νοσοκομείο και υφάρπαξαν τέσσερα laptop και δύο σκληρούς δίσκους. Γίνεται έκκληση να επιστρέψουν τους σκληρούς δίσκους γιατί κινδυνεύουν καρκινοπαθείς.

Η ζημία που προκάλεσαν δεν εντοπίζεται μόνο στην φθορά της δημόσιας περιουσίας, ούτε στην υλικοτεχνική υποδομή του νοσοκομείου, αλλά αναμένεται να πλήξει και τους ίδιους τους ασθενείς καθώς μέσα στα κλοπιμαία συμπεριλαμβάνονται τα θεραπευτικά πρωτόκολλα των ασθενών με καρκίνο που υποβάλλονται σε ακτινοθεραπεία στο Αττικό νοσοκομείο.

Το αποτέλεσμα των παραπάνω εντοπίζεται στο γεγονός πως οι ασθενείς με καρκίνο δεν μπορούν να υποβληθούν στις ακτινοθεραπείες τους χωρίς τα πρωτόκολλα. Κάτι τέτοιο αναμένεται να έχει απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία τους. Το εν λόγω περιστατικό είναι δηλωτικό των απρόβλεπτων και ραγδαίων συνεπειών που μπορεί να λάβει η εγκατάλειψη του ΕΣΥ στην τύχη του και η κυβερνητική αδιαφορία γύρω από την οργάνωση και την λειτουργία των μονάδων υγείας. Το ζήτημα της ασφάλειας φυσικά είναι το τελευταίο σε ότι αφορά την Δημόσια Υγεία που παραπαίει από την αρχή της πανδημίας.

Το γεγονός πως δεν υπάρχουν αντίγραφα του αρχείου ενδέχεται να έχει συνέπειες στην υγεία των ασθενών.

Το νοσοκομείο έχει απευθύνει έκκληση στους κλέφτες να επιστρέψουν τους σκληρούς δίσκους γιατί κινδυνεύουν καρκινοπαθείς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter