Κυβερνητική αφωνία μπροστά στο τρομακτικό ρεκόρ θανάτων από την πανδημία

Κυβερνητική αφωνία μπροστά στο τρομακτικό ρεκόρ θανάτων από την πανδημία
Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Σε απόλυτη αδυναμία να υπερασπιστεί την διαχείριση της πορείας της πανδημίας προκύπτει η κυβέρνηση, καθώς ειδικά από την έλευση της μετάλλαξης Όμικρον στα τέλη Νοεμβρίου, οι θάνατοι που έχουν καταγραφεί στη χώρα περιλαμβάνουν περισσότερους από το ένα τέταρτο του συνόλου των νεκρών από το ξέσπασμα της πανδημίας μέχρι και σήμερα. «Υπάρχουν οι αντίστοιχες ερμηνείες και εξηγήσεις, σε επιστημονικό και σε πολιτικό επίπεδο» απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Συνεχής είναι η αποκάλυψη της κυβερνητικής ανεπάρκειας και αναλγησίας απέναντι στην επέλαση της πανδημίας στη χώρα μας, και ειδικότερα το τελευταίο διάστημα, από την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον και έπειτα.

Την Πέμπτη, το Euractiv ανακήρυξε τη χώρα μας «πρωταθλήτρια» στη μαύρη λίστα των θανάτων τον τελευταίο μήνα, μαζί με τη Βουλγαρία, καταγράφοντας παράλληλα και την ανησυχία της Κομισιόν, καθώς την ίδια ώρα οι απώλειες καταγράφουν μείωση στην πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών. Σύμφωνα δε με τα στοιχεία που παραθέτει ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη τετράδα στους θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων στο σύνολο της πανδημίας, με 2.360, έναντι 2.322 του Ηνωμένου Βασιλείου και 2.040 της Γαλλίας, με την Ιταλία να βρίσκεται σε λίγο χειρότερη μοίρα, με 2.485 θανάτους ανά εκατ. κατοίκων.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τα τέλη Νοεμβρίου, όταν και διεθνώς σήμανε συναγερμός με την έξαρση κρουσμάτων που έφερνε η μετάλλαξη Όμικρον, στη χώρα μας έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 6.600 θάνατοι. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 25% εκ του συνόλου των 24.410 νεκρών που έχουν καταγραφεί μέχρι και σήμερα, δηλαδή περισσότεροι από ένας στους τέσσερις νεκρούς από τον συνολικό τραγικό απολογισμό.

Για το θέμα ερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από το documentonews.gr κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών της Πέμπτης. Ειδικότερα, για το εάν έχει γίνει από την κυβέρνηση αποτίμηση των μέτρων που τέθηκαν σε αυτό το διάστημα σε εφαρμογή, καθώς και για το εάν υπάρχει εξήγηση για τον θανατηφόρο τρόπο με τον οποίο έχει εξελιχθεί η πανδημία στη χώρα μας.

«Και από τους ειδικούς και από την κυβέρνηση, συνεχώς σταθμίζονται τα μέτρα, τα μεγέθη, ο αριθμός των κρουσμάτων που έχουμε, οι νοσηλείες στις ΜΕΘ, προφανώς και το δυσάρεστο μέγεθος του αριθμού των νεκρών» ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου, αποφεύγοντας στη συνέχεια να αναφερθεί ειδικότερα στο θέμα.

«Και υπάρχουν οι αντίστοιχες ερμηνείες και εξηγήσεις, τόσο σε επιστημονικό επίπεδο, όσο και σε πολιτικό επίπεδο για όλα αυτά που εφαρμόζονται και αξιολογούνται» αρκέστηκε να προσθέσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δίχως καμία περαιτέρω εξήγηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως την ώρα που δημοσιεύματα και στοιχεία αποκαλύπτουν τα ζοφερά αποτελέσματα της κυβερνητικής διαχείρισης, πλήθος φιλοκυβερνητικών δημοσιευμάτων κάνουν λόγο για «Μάρτιο δίχως μέτρα», με διακηρυγμένο κυβερνητικό στόχο την πλήρη άρση των υφιστάμενων μέτρων, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει γίνει συνολική αποτίμηση και ανάληψη ευθύνης για την κυβερνητική διαχείριση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter