Κυβερνητική κάλυψη στις «γαλάζιες ακρίδες» – Καμία δέσμευση πως δεν υπάρχει άλλος… Πάτσης

Κυβερνητική κάλυψη στις «γαλάζιες ακρίδες» – Καμία δέσμευση πως δεν υπάρχει άλλος… Πάτσης

Με μία απάντηση-μνημείο αμετροέπειας, εμπαιγμού των πολιτών αλλά και απόλυτης απαξίωσης του ελέγχου των πεπραγμένων της κυβέρνησης από την αξιωματική αντιπολίτευση περιέβαλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τους βουλευτές και τα κομματικά στελέχη που αποκαλύπτεται πως νέμονται κρατικό χρήμα με τις ευλογίες της κυβέρνησης, αφού αντί απαντήσεων για τις αποκαλύψεις, προέβαλε πως οι πολιτικοί της αντίπαλοι ποντάρουν στην κατάρρευση της χώρας!

Τη δεινή θέση στην οποία έχει βρεθεί η κυβέρνηση από τις συνεχείς αποκαλύψεις βουλευτών και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που λαμβάνουν κρατικές χρηματοδοτήσεις αποκάλυψε με τη στάση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών της Πέμπτης. Όταν του τέθηκε από το documentonews.gr το ζήτημα της σωρείας τέτοιων περιπτώσεων, ο Γιάννης Οικονόμου έφτασε στο σημείο να ταυτίζει την κατάρρευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη με την κατάρρευση της Ελλάδας, αφήνοντας ωστόσο εκτεθειμένη όλη την κοινοβουλευτική ομάδα της κυβέρνησης για το εάν έχει στις τάξεις της και άλλον βουλευτή με δραστηριότητα όπως του Ανδρέα Πάτση.

«Ανδρέας Πάτσης, Ρεβέκκα Πιτσίκα, Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, Χάρις Κούτση. Έρχονται τις τελευταίες ημέρες στη δημοσιότητα περιπτώσεις βουλευτών ή στελεχών του κόμματός σας, που είτε λαμβάνουν είτε επιχειρούν να λάβουν κρατικό χρήμα, κρατικές δουλειές. Ποια είναι η θέση του κόμματος και της κυβέρνησής σας; Έχετε ελέγξει πόσα στελέχη και βουλευτές του κόμματός σας λαμβάνουν έργα από το δημόσιο και από τα δημόσια ταμεία;» ήταν η αρχική ερώτηση που θέσαμε στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, που για ακόμα μία φορά εξέπληξε με την προσπάθειά του να… πετάξει την μπάλα στην κερκίδα, και μάλιστα, με έναν τρόπο που προκαλεί πλήθος ερωτηματικών.

«Αρέσκονται ορισμένοι να γενικεύουνε και να δημιουργούν μεγέθη πληθυντικού εκεί που υπάρχει ενικός. Αυτό που με βεβαιότητα υπάρχει είναι η επιλογή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επενδύσει στο κεφάλαιο αυτό» ανέφερε για τα πολλαπλά σκάνδαλα που έρχονται στη δημοσιότητα για τις επαγγελματικές δραστηριότητες βουλευτών και γαλάζιων στελεχών με το δημόσιο, υποστηρίζοντας στη συνέχεια πως η κριτική αυτή της γίνεται από την αντιπολίτευση επειδή ποντάρει στην κατάρρευση της χώρας!

«Πάνω από τρία χρόνια η αξιωματική αντιπολίτευση περίμενε ότι κάποια από αυτές τις τεράστιες εξωγενείς κρίσεις που διαχειρίζεται η κυβέρνηση, θα οδηγούσε στην κατάρρευση της Ελλάδας, για να καταρρεύσει μαζί με την Ελλάδα και η κυβέρνηση. Επειδή η μεγάλη αυτή αποτυχία δεν ήρθε, όσο πλησιάζουν οι εκλογές, προσπαθεί με αυτού του είδους την τακτική η αξιωματική αντιπολίτευση να πολιτευθεί. Προσπαθεί να εγκλωβίσει την κυβέρνηση σε μια αντιπαράθεση τέτοιου τύπου, όπου δημιουργώντας έναν αχταρμά να το πω έτσι από περιστατικά υπαρκτά και ανύπαρκτα, από μισές αλήθειες και μεγάλα ψέματα, από διαστρέβλωση, να μας εγκλωβίσει σε μια τέτοιου είδους αντιπαράθεση» συνέχισε ο Γ. Οικονόμου, καταλήγοντας σε ένα ρεσιτάλ γενικολογίας για το «έργο της κυβέρνησης» που κατά παράδοξο τρόπο επιμένει να συνδέει με περιπτώσεις όπως της συμβούλου του πρωθυπουργού Ρ. Πιτσίκα και της Χ. Κούτση.

«Είπαμε από την πρώτη στιγμή τι είναι αυτό που θέλει να κάνει η αντιπολίτευση. Ξέρει ο κόσμος από την πρώτη στιγμή τι είναι αυτό που κάνει η κυβέρνηση. Εμείς θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας. Που η δουλειά μας είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων της κοινωνίας, η αντιμετώπιση των προκλήσεων που έχουμε, η υλοποίηση της πολιτικής μας. Για να μπορέσουμε να βρισκόμαστε δίπλα στον πολίτη, να απαντάμε στις ανάγκες του, να απαντάμε στις προκλήσεις της κοινωνίας και να θωρακίζουμε τη χώρα απέναντι στις απειλές που δημιουργεί το ασταθές περιβάλλον που υπάρχει γύρω μας, και λόγω των εξωγενών κρίσεων και λόγω των προβλημάτων που οι κρίσεις αυτές δημιουργούν στο εσωτερικό» κατέληξε ο Γ. Οικονόμου, που λίγο νωρίτερα είχε δώσει μία ακόμα πιο αινιγματική απάντηση για το εάν υπάρχει άλλος βουλευτής στην ΚΟ της ΝΔ με προβληματικό πόθεν έσχες, στα πρότυπα του Ανδρ. Πάτση.

«Αναφορικά με την περίπτωση του κ. Πάτση, που παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη. Δεσμεύεστε πως είναι η εξαίρεση σε σχέση με τα πόθεν έσχες των υπόλοιπων 156 βουλευτών σας;» ήταν το έτερο ερώτημα που θέσαμε στον εκπρόσωπο, ο οποίος απέφυγε εξόφθαλμα να δώσει μία τέτοια δέσμευση, προδίδοντας την ανασφάλεια της κυβέρνησης, παρά την προσπάθειά της να επιρρίψει ευθύνες στην επιτροπή πόθεν έσχες.

«Για τον έλεγχο των πόθεν έσχες υπάρχει αρμόδια επιτροπή που είναι επιφορτισμένη από το Σύνταγμα με τον συγκεκριμένο έλεγχο. Τα αποτελέσματα και τα ευρήματα αυτής της επιτροπής παρακολουθούμε, σεβόμαστε, και βλέπουμε όλοι, και η επιτροπή αυτή νομίζω ότι κατά τεκμήριο κάνει τη δουλειά της όπως την κάνει. Προφανώς με περιθώρια βελτίωσης, όπως προέκυψε και στη συγκεκριμένη επίθεση (!)» ήταν αυτολεξεί η απάντηση που έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προφανώς επιβαρυμένος με την αγωνία να πάρει εμμέσως αποστάσεις ακόμα και από μία μελλοντική αποκάλυψη νέας περίπτωσης Πάτση στις τάξεις του κόμματός του.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί η απάντησή του και σε άλλο ερώτημα για το εάν οι ευθύνες για το προβληματικό πόθεν έσχες Πάτση βαρύνει την Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής, που ήταν «αυτό είναι μια απάντηση που πρέπει να σας δώσει η επιτροπή» δείχνοντας ευθέως τον εκλεκτό της κυβέρνησης Μητσοτάκη και πρόεδρο της Επιτροπής, Θανάση Μπούρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter