Κυβερνητική καμπάνια 5 εκατ. για την επιστολική ψήφο – Θα γίνει της… λίστας Πέτσα;

Κυβερνητική καμπάνια 5 εκατ. για την επιστολική ψήφο – Θα γίνει της… λίστας Πέτσα;

Πριν καν ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο, μία νέα επικοινωνιακή εκστρατεία ύψους 5 εκατ. ευρώ βρίσκεται στα σκαριά από την κυβερνητική πλειοψηφία προκειμένου να ενημερωθούν οι εκλογείς «για τη δυνατότητα άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος με επιστολική ψήφο» στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Τις κυβερνητικές προθέσεις αποκάλυψε από βήματος Βουλής η τομεάρχης Εσωτερικών και εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ στο σχετικό νομοσχέδιο, Γιώτα Πούλου, ψέγοντας την πλειοψηφία για «μεγάλες απευθείας αναθέσεις με μεγάλο δημοσιονομικό κόστος».

Σύμφωνα με την απόφαση του Τμήματος Οικονομικής Διαχείρισης και Εκκαθάρισης Δαπανών του ΥΠΕΣ που δημοσιεύει το documentonews.gr, η δαπάνη ύψους 5 εκατ. ευρώ υπογράφηκε στις 18 Ιανουαρίου. Δηλαδή, πριν ακόμα «περάσει» το σχέδιο νόμου για την επιστολική ψήφο από την αρμόδια Επιτροπή.

Όπως σημειώνεται στην απόφαση, σκοπός της εν λόγω δαπάνης από τον προϋπολογισμό εξόδων του υπουργείου Εσωτερικών είναι να υλοποιηθεί «εκστρατεία ενημέρωσης των εκλογέων» σε σχέση με την άσκηση του δικαιώματος της επιστολικής ψήφου, η οποία αφορά τόσο τους εκλογείς του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού άνευ κριτηρίων.

Αναμφίβολα, ένα ερώτημα προκύπτει: Θα επαναλάβει η ΝΔ όσα σκανδαλώδη έπραξε με τη λίστα Πέτσα ή το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τη ζημία 3 εκατ. ευρώ που προκάλεσε η διαβόητη λίστα θα είναι αποτρεπτικός παράγοντας για να μην επαναληφθούν οι ίδιες παραβατικές πρακτικές;

Κατά τις πληροφορίες από κοινοβουλευτικές πηγές, ο αν. υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, δεν ήταν θετικός στην υπογραφή της συγκεκριμένης απόφασης πριν τη ψήφιση του νομοσχεδίου. Απ΄ ό,τι φαίνεται, όμως, οι ενστάσεις του δεν εισακούστηκαν.

Η απόφαση:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter