Κυβερνητική κοροϊδία για το Fuel Pass 3 – Σταϊκούρας: «Δεν έχει τεθεί θέμα… ακόμα» (Video)

Κυβερνητική κοροϊδία για το Fuel Pass 3 – Σταϊκούρας: «Δεν έχει τεθεί θέμα… ακόμα» (Video)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Τον πανικό της κυβέρνησης αποτυπώνουν οι διατυπώσεις των κυβερνητικών στελεχών για την καταπολέμηση της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης που μαστίζει τα νοικοκυριά και «ψαλιδίζει» τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Τις προηγούμενες ημέρες κυβερνητικά χείλη διέρρεαν τη βεβαιότητα για… Fuel Pass 3 για να καμφθούν οι αντιδράσεις από τις αυξημένες τιμές στα πρατήρια υγρών καυσίμων, κυρίως στο Diesel.

Ωστόσο, το πρωί της Τρίτης, ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, σε κάτι που έμοιαζε… «χρησμό» έσπευσε να ισχυριστεί πως δεν έχει τεθεί θέμα για Fuel Pass 3… μέχρι τώρα, παρά τις διαρροές περί του αντιθέτου και τη διατύπωση που επέλεξε ο υπουργός Γιώργος Γεωργαντάς, λίγα 24ωρα νωρίτερα, στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό…

Επί της ουσίας, ο ΥΠΟΙΚ Σταϊκούρας «αδειάζει» τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του Φαλήρου είχε αφήσει να εννοηθεί ότι το fuel pass 3 βρίσκεται προ των πυλών, με την κυβέρνηση να εξετάζει την επέκταση της επιδότησης και για τον Νοέμβριο.

 

Μόλις δύο εικοσιτετράωρα αργότερα, ωστόσο, ο Χρήστος Σταϊκούρας, κατέρριψε, τουλάχιστον προς το παρόν, κάθε αντίστοιχο ενδεχόμενο σημειώνοντας κατηγορηματικά πως «δεν έχει τεθεί κανένα fuel pass», ενώ προσέθεσε ότι «ισχύουν τα μέτρα της Θεσσαλονίκης, που έχει υλοποιηθεί η επιδότηση, όχι τα άλλα μέτρα». Ερωτηθείς στη συνέχεια και για το πετρέλαιο κίνησης επανέλαβε ότι «ισχύει ό,τι είπε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη. Δεν είπε ούτε για το ένα, ούτε για το άλλο». Υπενθυμίζεται ότι από βήματος Βουλής εντός του Οκτωβρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίστηκε πως η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο παρέμβασης για το diesel κίνησης, με τον Γιάννη Οικονόμου να απορρίπτει την πιθανότητα άμεσης λήψης αποφάσεων, επικαλούμενος αόριστα τον «σωστό χρόνο» για τη λήψη αντίστοιχης απόφασης.

«Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν μπορεί να υπάρξουν μελλοντικά νέες παρεμβάσεις, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε κάθε εβδομάδα για νέες παρεμβάσεις. Εχουμε δώσει περισσότερα από κάθε άλλο κράτος, έχουμε πρωτογενές έλλειμμα και ουσιαστικά από την αντιπολίτευση μας λένε αυξήστε το έλλειμμα. Εκτιμάμε ότι θα τρέξουμε με έλλειμμα 1,7%» ανέφερε, μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών.

Τι είχε πει ο Γεωργαντάς

«Η κυβέρνηση απέδειξε στη διάρκεια της κρίσης ότι παρεμβαίνει συνεχώς χωρίς να έχουμε δημοσιονομικό εκτροχιασμό, νομίζω ότι όπου αλλού χρειάζεται θα παρέμβει, το έχει αποδείξει», είχε πει σχετικά με το Fuel Pass ο Γιώργος Γεωργαντάς, πυροδοτώντας σειρά δημοσιευμάτων για συνέχιση του προγράμματος. Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που δεν συμμερίζεται ο Σταϊκούρας… ακόμα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter