Κυβερνητική παραδοχή για την ασφυκτική πίεση στο ΕΣΥ – Οικονόμου: Πρόστιμο στον πιστό αν βρεθεί χωρίς τεστ, όχι στον ιερέα (Video)

Κυβερνητική παραδοχή για την ασφυκτική πίεση στο ΕΣΥ – Οικονόμου: Πρόστιμο στον πιστό αν βρεθεί χωρίς τεστ, όχι στον ιερέα (Video)

Παρά το γεγονός πως τα κυβερνητικά χείλη επιχειρούν να ξορκίζουν ενδεχόμενο lockdown, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν κατάφερε να το αρνηθεί κατηγορηματικά. Την ίδια ώρα, είπε πως οι ανεμβολίαστοι πιστοί στις εκκλησίες, που θα μπουν χωρίς rapid test, θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο σε περίπτωση ελέγχου. Ακόμα, παραδέχτηκε μεν ότι το ΕΣΥ είναι στα όρια του αλλά… δεν τα έχει ξεπεράσει.

Συγκεκριμένα, σε τηλεοπτική του εμφάνιση το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θεσμοθέτησε την υποχρεωτικότητα (των τεστ και των πιστοποιητικών) η κυβέρνηση θα την περιφρουρήσει, και η εκκλησιά πρέπει να συμβάλλει με τις δικές της δυνάμεις και συνέχισε λέγοντας: «Οπουδήποτε έχουν ληφθεί δειγματοληπτικά μέτρα, τα όργανα της πολιτείας θα κάνουν ελέγχους… Θα επιβληθεί πρόστιμο στον πιστό, ο ιερέας δεν είναι ιδιοκτήτης του ναού. Ο ανεμβολίαστος που θα πάει στις θρησκευτικές λειτουργίες την Κυριακή και στα υπόλοιπα μυστήρια υποχρεούται να έχει rapid test μαζί του για προστασία δίκη του και των υπολοίπων».

Όταν ρωτήθηκε συγκεκριμένα για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο lockdown, ο κ. Οικονόμου απέφυγε να απαντήσει κατηγορηματικά «όχι» λέγοντας πως… η μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε είναι η χώρα να μην ξανακλείσει.

«Δε φαίνεται στον ορίζοντα το επόμενο διάστημα ότι θα αναγκαστούμε να παραμερίσουμε από αυτή τη στρατηγική, και θα κάνουμε ό,τι δυνατόν για να την υποστηρίξουμε με τα μέτρα και σημειακές βελτιώσεις εκεί που χρειάζεται» πρόσθεσε.

Επίσης, σημείωσε ότι δεν εξετάζουμε υποχρεωτικότητα εμβολιασμού, καμία κυβέρνηση πουθενά στον κόσμο δεν το έκανε. Δεν είναι εύκολο να λειτουργήσει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, είπε.

Ωστόσο παραδέχτηκε πως «έχουμε πάρα πολύ έντονη πίεση στο ΕΣΥ που συμπίπτει με την αναζωπύρωση της πανδημίας παντού στην Ευρώπη, βλέπετε τι γίνεται στην Αυστρία, στην Ολλανδία στο Βέλγιο, στη Γερμανία… και είμαστε προσηλωμένοι στο να εφαρμόσουμε την εξαγγελθείσα στρατηγική». «Η μεγάλη μάχη δίνεται στο να αντέξει το ΕΣΥ κάνουμε ό,τι μπορούμε για τη στήριξή του με κλίνες από ιδιωτικό τομέα, εντατικές από ιδιωτικό τομέα, με ιδιώτες γιατρούς κλπ. Λειτούργει το ΕΣΥ ως ενιαίο και δεν έχουμε συναντήσει άρνηση για διάθεση κλινών από ιδιωτικό τομέα είπε.

Όπως ισχυρίστηκε, το σύστημα υγείας είναι στα όρια του, πιέζεται πάρα πολύ, αλλά δεν έχει ξεπεράσει τα όρια του. «Συνεχίζουμε την τεράστια προσπάθεια και την έκκληση για μαζικό εμβολιασμό. Βασική μας στρατηγική είναι η χώρα να μείνει ανοιχτή…. Ό,τι γίνεται σημειακά θα αφορά τους ανεμβολίαστους, με περισσότερους περιορισμούς για τη δίκη τους προστασία και την έμμεση πίεση (για εμβολιασμούς) για να είμαστε ειλικρινείς. Έχουμε πάρει μέτρα που δυσκολεύουν σταδιακά από το Σεπτέμβρη τις συναλλαγές τους και την παρουσία τους σε σειρά από δραστηριότητες». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter