Κυβερνητική παραδοχή: Η νησίδα στον Έβρο στο μεγαλύτερο μέρος της είναι ελληνική

Κυβερνητική παραδοχή: Η νησίδα στον Έβρο στο μεγαλύτερο μέρος της είναι ελληνική

Χρειάστηκε να περάσουν δύο μήνες και μια ερώτηση επτά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου η Κυβέρνηση και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να παραδεχθούν ότι η περίφημη νησίδα στον Έβρο με τους 38 εγκλωβισμένους πρόσφυγες το περασμένο καλοκαίρι είναι και Ελληνική.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούσαν αν η εγγραφή της νησίδας στο Ελληνικό Κτηματολόγιο είναι σε αντίθεση με τα στοιχεία της Γεωγραφικής Υπηρεσίας του Στρατού σύμφωνα με την οποία η νησίδα ανήκει σε τουρκικό έδαφος;

Στην απάντησή του που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα στην ιστοσελίδα της Βουλής το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και συγκεκριμένα ο ΥΠΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος παραδέχονται ότι μέρος της νησίδας είναι Ελληνικό και κάποιο άλλο μέρος Τουρκικό.

«Από τα προδιαληφθέντα ευχερώς διαπιστώνεται ότι η υπόψη νησίδα τέμνεται από την Ε/Τ συνοριακή γραμμή, δημιουργώντας το ελληνικό και το τουρκικό τμήμα αυτής […]. Επιπλέον, στην ιστοσελίδα “maps.gov.gr” απεικονίζονται τα πολύγωνα των γεωτεμαχίων του Κτηματολογίου, όπου στην περιοχή του Κισσαρίου εντοπίζεται το γεωτεμάχιο με ΚΑΕΚ 11035ΕΚ00075 που περιλαμβάνει την έκταση του ελληνικού τμήματος της εν λόγω νησίδας» αναγράφει χαρακτηριστικά αδειάζοντας φυσικά και την ΕΛΑΣ και τον πολιτικό της προϊστάμενο Τάκη Θεοδωρικάκο ο οποίος σε ανάρτησή του στο twitter όχι μόνο έγγραφε ότι «η νησίδα στον Έβρο δεν ήταν ελληνικό έδαφος» αλλά καλούσε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, «να να το παραδεχτούν και εκείνοι και να ζητήσουν επιτέλους συγνώμη από τους Ακρίτες, την Ελληνική Αστυνομία και το Στρατό που φυλάττουν τα σύνορα μας»!

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το documentonews.gr η νησίδα που φιλοξενεί χλωρίδα, συνεπώς δεν είναι αμμονησίδα, απέχει μόλις 15 μέτρα από το ελληνικό έδαφος και μόνο όταν υποχωρούν τα νερά του Έβρου και αποκαλύπτεται στην ανατολική της πλευρά ο πυθμένας μέρος αυτού ανήκει στην Τουρκία.

Προκαλεί δε εντύπωση το γεγονός ότι η Κυβέρνηση και ο κ. Θεοδωρικάκος στην σπουδή τους να υπηρετήσουν (ακρο)δεξιά ακροατήρια φτάνουν στο σημείο να χαρακτηρίσουν τουρκικό, ελληνικό εθνικό έδαφος!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter