Κυβερνητική Τροπολογία: Δυνατότητα απευθείας αναθέσεων από Περιφερειάρχες έως 5,225 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα

Κυβερνητική Τροπολογία: Δυνατότητα απευθείας αναθέσεων από Περιφερειάρχες έως 5,225 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα

Φωτιές άναψε σήμερα στη Βουλή μία τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών η οποία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την αναδιάρθρωση του ΝΣΚ. Η τροπολογία ουσιαστικά δίνει τη δυνατότητα στους Περιφερειάρχες να προχωρήσουν σε απευθείας αναθέσεις μέχρι του ποσού των 5,225 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα.

Κατά τη συζήτηση της επίμαχης τροπολογίας στη Βουλή ξέσπασε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας υπεραμύνθηκε της συγκεκριμένης ρύθμισης. Όπως ανέφερε η τροπολογία αφορά αποκλειστικά στα αντιπλημμυρικά έργα στις τέσσερις περιφέρειες που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, τη Αττική, τη Πελοπόννησο, την Στερεά και την Δυτική Ελλάδα.

Την έντονη διαφωνία της με την τροπολογία εξέφρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εισηγήτρια του νομοσχεδίου, Σουλτάνα Ελευθεριάδου, καθώς, όπως είπε, ο περιφερειάρχης θα αποφασίζει μόνος του χωρίς κανέναν έλεγχο για τη διαχείριση ενός τόσου μεγάλου ποσού.

«Κατανοούμε τις έκτακτες ανάγκες που υπάρχουν για τις περιοχές που έχουν πληγεί, ωστόσο θα έπρεπε τουλάχιστον να υπάρχει απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου ή έστω ένας έλεγχος από αρμόδιο όργανο. Διαφορετικά, ανοίγουμε έναν κακό κύκλο που θα τον βρούμε μπροστά μας», υπογράμμισε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης.

Οι ενστάσεις της αντιπολίτευσης εστιάστηκαν στο ότι οι απευθείας αναθέσεις θα γίνονται χωρίς δημοσίευση ή την γνώμη του περιφερειακού συμβουλίου και χωρίς τον έλεγχο της Εθνικής Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter