Κυβερνητικό φιάσκο: Ο Δ. Παπαγγελοπουλος παραπέμπεται επειδή φέρεται να πίεζε εισαγγελείς μέσω των “Παραπολιτικών”

Κυβερνητικό φιάσκο: Ο Δ. Παπαγγελοπουλος παραπέμπεται επειδή φέρεται να πίεζε εισαγγελείς μέσω των “Παραπολιτικών”

Μπούμερανγκ έχει γυρίσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη η σκοτεινή απόπειρά του να διώξει όσους ερεύνησαν και αποκάλυψαν το σκάνδαλο Novartis, προκειμένου να συντηρήσει το κυβερνητικό αφήγημα περί ύπαρξης «σκευωρίας». Το βούλευμα που εξέδωσε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο απάλλαξε τους δημοσιογράφους που κατηγορούνταν από όλες τις κατηγορίες, ενώ τόσο η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, όσο και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης που παραπέμπονται στο Ειδικό Δικαστήριο, δεν θα δικαστούν για την υπόθεση Novartis. Δεν είναι όμως μόνο ότι και με τη βούλα της Δικαιοσύνης πλέον, αποδεικνύεται ότι το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό. Είναι πως όσοι το ενορχήστρωσαν, αλλά και όσοι το συντήρησαν, τώρα βρίσκονται απόλυτα εκτεθειμένοι.

Όπως αποκαλύπτεται μέσω του βουλεύματος, μια από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Δ. Παπαγγελόπουλος είναι ότι διοχέτευσε πληροφορίες στην φιλική προς την κυβέρνηση εφημερίδα «Παραπολιτικά». Μια εφημερίδα που έχει πρωτοστατήσει στο να υποστηρίζει πως η υπόθεση σε ότι αφορά την εμπλοκή πολιτικών προσώπων αποτελεί «σκευωρία». Τώρα λοιπόν, μετά από αυτή την εξέλιξη, τι έχουν να πουν ο πρωθυπουργός και ο εκδότης της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννης Κουρτάκης; Τί έχουν  να πουν τώρα, που… πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι;

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναγράφεται στο επίμαχο βούλευμα, μια από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Δ. Παπαγγελόπουλος είναι ότι παρενέβη σε κάποιες περιπτώσεις στο έργο του τότε οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου. Μια από τις επίμαχες περιπτώσεις σύμφωνα με το βούλευμα αφορούσε μια έρευνα που διενεργούνταν τότε σε βάρος του Ιωάννη Αλαφούζου για την οποία ο πρώην αναπληρωτής υπουργός φέρεται να άσκησε σύμφνα με το βούλευμα πιέσεις στον πρώην οικονομικό εισαγγελέα, προκειμένου να περατωθεί γρήγορα ο φορολογικός έλεγχος. Δεν είναι όμως μόνο αυτό, αφού στο βούλευμα αναγράφεται επίσης ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος προκειμένου να ασκήσει πίεση στον οικονομικό εισαγγελέα, διοχέτευσε αυτές τις πληροφορίες στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται στο βούλευμα, «περαιτέρω για τη διενεργούμενη έρευνα σε βάρος του Ιωάννη Αλαφούζου άσκησε αφόρητες και ιδιαίτερες κατά μήνα Αύγουστο 2016 πιέσεις να περατωθεί γρήγορα ο φορολογικός έλεγχος με σκοπό με την ολοκλήρωση του ελέγχου να δεσμευτούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί αυτού, ώστε να αποκλειστεί από τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών, ελλείψει οικονομικής φερεγγυότητας. Ως μέσον δε πίεσης διοχέτευσε την πληροφορία στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ (φύλλο 7-8-2016), ότι ολιγωρούσε ο Παναγιώτης Αθανασίου σχετικά με την διεκπεραίωση του φορολογικού ελέγχου σε βάρος του Ιωάννη Αλαφούζου, φοβούμενος επιθέσεις από ΜΜΕ συμφερόντων του τελευταίου και διότι ήταν οπαδός του Παναθηναϊκού».

Λίγες ημέρες προτού ο εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης λάβει –στις 12 Ιανουαρίου του 2022- την κλήση του από την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, ο Γιάννης Κουρτάκης από τη στήλη που διατηρεί στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» είχε… προφητεύσει ότι θα αποστείλει κλήση και σε δεύτερο εκδότη «για τον οποίο φαίνεται πως έχουν προκύψει επιβαρυντικά στοιχεία από τη διαδικασία της προανάκρισης». Ήταν ένα… κερασάκι στην τούρτα στα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» που συντηρούσαν εδώ και τόσα χρόνια ζωντανό το κυβερνητικό αφήγημα της «σκευωρίας».

Αυτό το αφήγημα όμως δεν είναι πλέον ζωντανό. Τα «επιβαρυντικά στοιχεία» εξετάστηκαν και όλοι οι δημοσιογράφοι απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες. Το ζήτημα είναι, ο Γιάννης Κουρτάκης τι έχει να πει για όλα αυτά που αποκαλύπτονται στο βούλευμα; Δημοσίευσε όντως στην εφημερίδα του πληροφορίες που του έδωσε ο Δ. Παπαγγελόπουλος; Δημοσίευσε πληροφορίες από αυτόν που δεν έχει σταματήσει τα τελευταία χρόνια να κατονομάζει ως «Ρασπούτιν» και να γράφει αναφορικά με τις «υπόγειες διαδρομές» του;

Η σκευωρία τους έσκασε στα χέρια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter