Νέο κυβερνητικό μπρος-πίσω: Μετά το φιάσκο με την πανεπιστημιακή, φέρνει… έφιππη αστυνομία

Νέο κυβερνητικό μπρος-πίσω: Μετά το φιάσκο με την πανεπιστημιακή, φέρνει… έφιππη αστυνομία

Στην επίσημη παραδοχή της πλήρους αποτυχίας του εγχειρήματος της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας προχώρησε πριν λίγο ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο κέντρο μελετών (ΚΕΜΕΑ).

Οι 1.060 αστυνομικοί που είχαν διατεθεί για τη φύλαξη των ΑΕΙ, θα ενσωματωθούν στους ειδικούς φρουρούς.

«Από 1ης Σεπτεμβρίου θέλουμε να είναι εμφανέστερη η παρουσία αστυνομικών και τροχονόμων στους δρόμους», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης.

«Άδειασμα» από Μηταράκη

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη είχε προηγηθεί το «άδειασμα» του Νότη Μηταράκη, οποίος μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό είχε κρατήσει αποστάσεις από τον τρόπο που λειτουργεί η πανεπιστημιακή αστυνομία.

Ο κ. Μηταράκης είπε χαρακτηριστικά ότι «το πλαίσιο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας επανεξετάζεται και πως θα πρέπει τα ίδια τα πανεπιστημιακά ιδρύματα να έχουν πιο ενεργό ρόλο στην φύλαξή τους, καθώς δεν είναι ο ρόλος της Αστυνομίας αυτός, αλλά να παρεμβαίνει σε περιστατικά αξιόποινων πράξεων».

Έρχεται έφιππη αστυνομία

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε, θα δημιουργηθεί έφιππη αστυνομία από το 2024 στο κέντρο της Αθήνας με έξι άλογα και 10 αστυνομικούς αναβάτες οι οποίοι θα βρίσκονται σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος και δεν θα περιπολούν.

Η σχετική απόφαση υπεγράφη χθες, όπως αποκάλυψε ο κ. Μηταράκης και η λειτουργία του νέου σώματος θα έχει τελετουργικό χαρακτήρα, δηλαδή θα συμμετέχει σε παρελάσεις και επίσημες εκδηλώσεις κυρίως στο κέντρο της Αθήνας.

Μυστικά & Documento

03/12/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter