Σκάνδαλο υποκλοπών: Κυβερνητικό πραξικόπημα στην ΑΔΑΕ για να «σώσουν» την ΕΥΠ

Σκάνδαλο υποκλοπών: Κυβερνητικό πραξικόπημα στην ΑΔΑΕ για να «σώσουν» την ΕΥΠ

Με ένταση επαναφέρει στην επικαιρότητα το σκάνδαλο των υποκλοπών η κυβερνητική πλειοψηφία μέσω των μεθοδεύσεων για την αντικατάσταση μελών της ΑΔΑΕ, των οποίων έχει λήξει η θητεία, στο παρά πέντε της πολυαναμενόμενης συνεδρίασης της ανεξάρτητης Αρχής για τις κυρώσεις (100.000 ευρώ πρόστιμο) που θα επιβληθούν στην ΕΥΠ λόγω άρνησης συνεργασίας στο πλαίσιο της διερεύνησης της πολύκροτης υπόθεσης του επιτελικού παρακράτους.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, η συμπολίτευση προσπαθεί να πιάσει εξαπίνης ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, εντάσσοντας το μεσημέρι της Τρίτης στη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής την αντικατάσταση μελών της Ολομέλειας της ΑΔΑΕ τη στιγμή που η αντιπολίτευση ανέμενε η συνεδρίαση να αφορά μόνο την εκλογή νέων μελών Δ.Σ. στο ΕΣΡ.

Με τον τρόπο αυτόν, όχι μόνο η ΝΔ προσπαθεί να αιφνιδιάσει τη μειοψηφία, αλλά και δεν αφήνει περιθώρια στους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης να αντιπροτείνουν τον διορισμό άλλων προσώπων στην Ολομέλεια της ΑΔΑΕ.

Διαβάστε επίσης: Νέες υπερεξουσίες στην ΕΥΠ με την ίδρυση Κέντρου Επιχειρήσεων Κυβερνοασφάλειας

Πριν τις εκλογές και στο πλαίσιο της έρευνας για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, η ανεξάρτητη Αρχή υπό τον Χρήστο Ράμμο είχε συντάξει έκθεση ελέγχου στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, επιρρίπτοντας ευθύνες για έλλειμμα συνεργασίας.

Τον περασμένο Απρίλιο το θέμα είχε εξαιρεθεί από συνεδρίαση της Ολομέλειας προκειμένου να μην υπάρχουν υπόνοιες περί εμπλοκής της Αρχής στο προεκλογικό σκηνικό.

Η επίμαχη συνεδρίαση -σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες- είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Παρασκευή, με την κυβέρνηση να προσπαθεί εναγωνίως να ξηλώσει ήδη από την Τετάρτη τα μη αρεστά μέλη της Ολομέλειας της Αρχής προκειμένου να μην επιβληθούν κυρώσεις στην ΕΥΠ.

Με δεδομένο ότι η θητεία του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου δεν έχει λήξει, η πλειοψηφία θέλει να αντικαταστήσει τα παλαιά μέλη (πλην του Γιώργου Μπακάλη, ο οποίος προτείνεται για αντιπρόεδρος) με τους:

Αν. Αντιπρόεδρος: Αθανάσιος Παλιάτσος

Προτεινόμενα τακτικά μέλη: Κωνσταντίνος Οικονόμου, Δημοσθένης Ασημακόπουλος, Σταύρος Κωστόπουλος Παναγιώτης Τρακάδας, Χαράλαμπος Τσιλιώτης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter