Κυβερνητικό βατερλό με τα ράντζα στο ΕΣΥ – ΠΟΕΔΗΝ: «Μια τρύπα στο νερό η βοήθεια των ιδιωτικών κλινικών»

Κυβερνητικό βατερλό με τα ράντζα στο ΕΣΥ – ΠΟΕΔΗΝ: «Μια τρύπα στο νερό η βοήθεια των ιδιωτικών κλινικών»

Ασθενείς προτιμούν να παραμείνουν σε ράντζα στο Αττικό από το να νοσηλευτούν σε ιδιωτική κλινική, ύπαρξη κρυμμένων ράντζων αλλά και τραγελαφικές καταστάσεις στην εφαρμογή του κυβερνητικού… σχεδίου για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων, είναι μερικά γεγονότα τα οποία λαμβάνουν χώρα στη δημόσια υγεία και καταγγέλλονται από την ΠΟΕΔΗΝ.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος, σημειώνει στην καταγγελία του: «Χθες εφημέρευε το Αττικό Νοσοκομείο. Ήταν μια καλή εφημερία σε προσελεύσεις (780 ασθενείς εξετάσθηκαν) και εισαγωγές (175 εισαγωγές ασθενών), προφανώς λόγω καιρικών συνθηκών. Και όμως σήμερα πρωί είναι ανεπτυγμένα 65 ράντζα και 18 ασθενείς βρίσκονται και νοσηλεύονται στο τμήμα βραχείας νοσηλείας για να κρύβουμε ράντζα. Σήμερα καλείται το λειψό νοσηλευτικό προσωπικό από άλλες κλινικές να στελεχώσουν το τμήμα βραχείας Νοσηλείας.

Προσέρχονται όλοι στο Αττικό, ολοκληρώνουν τις εξετάσεις και εαν κρίνουν οι γιατροί ότι πρέπει να εισαχθούν, καλείται ιδιωτικό ασθενοφόρο έναντι 40 ευρώ που επιβαρύνεται το νοσοκομείο και τους μεταφέρει στην ιδιωτική κλινική. Στην ιδιωτική κλινική επιλέγονται για νοσηλεία ήπια περιστατικά κσι όχι βαριά. Το τραγελαφικό είναι ότι πολλοί ασθενείς αρνούνται να μεταφερθούν για νοσηλεία στην ιδιωτική κλινική για να αποφύγουν το ράντζο του Αττικού. Προτιμούν το ράντζο του Αττικού. Εμπιστεύονται το δημόσιο νοσοκομείο έστω το ράντζο του, από το ιδιωτικό. Βέβαια φοβούνται και τις κρυφές χρεώσεις που θα κληθούν να επωμισθούν.

Στο ΝΙΜΙΤΣ χθες που εφημέρευε διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ 40 βαριά περιστατικά και έγιναν 20 εισαγωγές. Ο Ευαγγελισμός για τεταρτη εφημερία δεν ανέπτυξε ράντζα. Είναι βοήθεια το ΝΙΜΙΤΣ δεν φθάνει όμως για να εξαλειφθούν για πάντα τα ράντζα του Ευαγγελισμού».

Όσο για το τι χρειάζεται ώστε να εξαλειφθούν τα ράντζα; Ο Μιχάλης Γιαννάκος απαντά «προσλήψεις προσωπικού και ανάπτυξη περισσότερων νοσοκομειακών κλινών» στέλνοντας σαφές μήνυμα στο υπουργείο Υγείας και στην αδιαφορία της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τη δημόσια υγεία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter