Κυβερνητικό υβρεολόγιο αντί ενημέρωσης πολιτικών συντακτών

Κυβερνητικό υβρεολόγιο αντί ενημέρωσης πολιτικών συντακτών

Το φαινόμενο δεν είναι καινούριο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει δεχθεί κριτική πολλάκις για την εκμετάλλευση του βήματος που του δίνει η θέση του με στόχο τα διθυραμβικά σχόλια για την κυβέρνηση, την διαστροφή της πραγματικότητας και τις σκαιές επιθέσεις στην αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτή τη φορά όμως ο Γιάννης Οικονόμου ξεπέρασε σε χυδαιότητα τον ίδιο του τον εαυτό.

Κρίνοντας από τα όσα ανέφερε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Μαραθώνα την Τετάρτη, η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να αποσύρει τον ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες της Βουλής, απονομιμοποιώντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη και ζητώντας την άμεση προκήρυξη εκλογών πρέπει να έχει φέρει σε δεινή θέση το Μέγαρο Μαξίμου, ανεξαρτήτως εάν επιχειρεί να απαξιώσει την απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το να μιλά όμως η Νέα Δημοκρατία για τοξικότητα, όταν επιστρατεύει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για να υβρίζει ανοιχτά τον πολιτικό του αντίπαλο, αποτελεί ένα νέο υψηλό σημείο αμετροέπειας και υποκρισίας.

Και τι δεν είπε κατά την εισήγηση της Πέμπτης στην ενημέρωση πολιτικών συντακτών ο Γιάννης Οικονόμου, για να καλύψει με μπόλικη σκόνη και λάσπη τη βαριά εκτεθειμένη κυβέρνηση από τις εκκωφαντικές αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών, την εκτεταμένη διαφθορά και τις υποθέσεις που βαραίνουν σειρά υπουργών της. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει από καιρό επιστρατεύσει τον χαρακτηρισμό «τραμπισμός α λα γκρέκα», την ώρα που η Νέα Δημοκρατία έχει στις τάξεις της τον θαυμαστή του Τραμπ, Άδωνι Γεωργιάδη και τους συν αυτώ. Σήμερα έφτασε στο σημείο να ταυτίσει τον Αλέξη Τσίπρα με τον Μπολσονάρο, ενώ ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έγινε δεκτός από τον νέο πρόεδρο της Βραζιλίας Λούλα με τιμές αρχηγού κράτους.

Κατά τις δηλώσεις του, ο Γ. Οικονόμου «ξέθαψε» ακόμα και τα κινήματα των πλατειών, το «καταστροφικό εξάμηνο του 2015», αναφορές σε «παράλληλο σύστημα με πιστωτικές μονάδες αντί ευρώ», το δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015, και κατηγορίες για «απομάκρυνση από το ευρωπαϊκό πολιτικό και πολιτισμικό κεκτημένο και την συμπερίληψή μας στα αυταρχικά τριτοκοσμικά καθεστώτα, λατινοαμερικανικού τύπου, που τόσο πολύ θαυμάζει ο κ. Τσίπρας».

Ακόμα, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης που προχώρησε σε παρεμβάσεις για την ανατροπή της εισαγγελίας Διαφθοράς, στήνοντας ειδικά δικαστήρια για υποθέσεις που κατέπεσαν με κρότο πριν την έναρξη των δικών, κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως «κατασκευάζει μια σειρά από υποτιθέμενα σκάνδαλα -με σεναριογράφους και σκηνοθέτες τους στενότερους συνεργάτες του, κορυφαίους Υπουργούς της Κυβέρνησής του- ώστε να διασύρει, να εξοντώσει ηθικά και να φυλακίσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, τους πρωτεργάτες του «Μένουμε Ευρώπη», αυτούς που αντιστάθηκαν στον εκβαρβαρισμό, αλλά και την αλλοίωση της φυσιογνωμίας της Πατρίδας και της κοινωνίας μας».

Όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έμεινε εκεί, διαστρέφοντας την πραγματικότητα σε μία σειρά από τομείς που κατηγορείται η ίδια η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση πως έστησε «ένα δόλιο σχέδιο για την άλωση του Τύπου και την κατάργηση της ελευθεροτυπίας μέσω offshore και συνεργασίας με Ρώσους ολιγάρχες», πως «μετέτρεψαν τα σύνορά μας σε ξέφραγο αμπέλι, άφησαν τα νησιά μας έρμαιο στα χέρια περίεργων ΜΚΟ», με αναφορές στο γκρέμισμα του φράχτη στον Έβρο, στην υπόθεση των 38 προσφύγων του καλοκαιριού στα σύνορα με νέες χυδαιότητες για την «μικρή Μαρία», και επιπλέον κατηγορίες πως «κατασυκοφαντούν στο εξωτερικό και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το προσωπικό του Λιμενικού και της Αστυνομίας μας, ώστε να πείσουν ότι η Ελλάδα δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και δεν είναι Κράτος Δικαίου».

Σε ένα ρεσιτάλ στρεψοδικίας και διαστροφής της πραγματικότητας, ανέφερε πως η προηγούμενη κυβέρνηση «παρακολουθούσαν τους δικούς τους Υπουργούς και συνεργάτες, κατά παραδοχή του ίδιου του κ. Τσίπρα, αυτοί που πήγαν στο Ισραήλ και δοκίμαζαν λογισμικά παρακολούθησης επί ελληνικών στόχων, γίνονται ο πολιτικός εκφραστής, γίνονται ο υποστηρικτής ρυπαρών δικτύων, ώστε να πουν ότι η Κυβέρνηση παρακολουθούσε πολιτικούς και δημόσιους λειτουργούς. Και σπεύδουν να προκαταλάβουν τη Δικαιοσύνη, ώστε να έχουν την ευκαιρία από το σκοτάδι να σπιλώσουν τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση προτού τα πραγματικά στοιχεία από τη δικαστική διερεύνηση έλθουν στο φως».

Καταλήγοντας στις σημερινές πρωτοβουλίες του Αλ. Τσίπρα, ο Γ. Οικονόμου τον κατηγόρησε για προσπάθεια «να εκθρέψει την ανωμαλία και να ενισχύσει την τοξικότητα. Θέλει, με υλικό τα ψέματα και τη λάσπη, να πλάσει μια εικόνα χώρας-εφιάλτη, για να εμφανιστεί τάχα σαν εγγυητής της ομαλότητας και της Δημοκρατίας», φτάνοντας στο σημείο να τον κατηγορήσει ακόμα και για την κοινοβουλευτική πράξη της πρότασης δυσπιστίας.

«Το Βατερλό που υπέστη ο κ. Τσίπρας στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας τον εξέτρεψε ολοκληρωτικά και αποκάλυψε τις πραγματικές του επιδιώξεις και τα ποταπά μέσα που χρησιμοποιεί. Αφού την Παρασκευή τα ψέματά του αποκαλύφθηκαν, αφού φάνηκε ολοφάνερα η εργαλειοποίηση Ανεξάρτητης Αρχής, αφού όλοι κατάλαβαν τις προνομιακές του σχέσεις με τα ρυπαρά δίκτυα, έχασε κάθε έλεγχο» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Μεγάρου Μαξίμου, κατηγορώντας τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ πως αμφισβητεί ριζικά και υποβαθμίζει βαριά τους θεσμικούς πυλώνες της Δημοκρατίας, τη λαϊκή κυριαρχία, τον κοινοβουλευτισμό και τη συνταγματική τάξη.

«Ο κατήφορός του είναι, πια, εκτός κάθε ορίου. Επιδιώκει μια πεζοδρομιακή εκδοχή της Δημοκρατίας, έναν υπαρκτό λαϊκισμό, όπου όλοι οι θεσμοί καταργούνται και αντικαθίστανται από το κόμμα και τις επιδιώξεις του ενός, του ηγέτη», με μομφές ακόμα και για τα χρόνια που βρίσκεται στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, με τις πλέον ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες σε σύγκριση με οποιοδήποτε κόμμα της χώρας μας.

«Όλη του η πορεία αυτά τα 15 χρόνια δείχνει ότι η λογική, η ρητορική και οι πράξεις του ελάχιστα απέχουν από όσα μετέρχονται οι τραμπικοί στις Η.Π.Α., αλλά και οι μιμητές τους στην Βραζιλία» ανέφερε ανερυθρίαστα, ενώ στη συνέχεια επιχείρησε να παραδώσει ακόμα και… μαθήματα ιστορίας στον Αλ. Τσίπρα.

«Δεν ξέρει ή έστω δεν του είπε κανείς εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ ότι όλοι όσοι έβλαψαν τη Δημοκρατία, στη διάρκεια της πολιτικής μας ιστορίας, ξεκίνησαν τα εγχειρήματα εκτροπής με επίθεση στον κοινοβουλευτισμό και με προσπάθεια απονομιμοποίησης της λειτουργίας του Κοινοβουλίου; Είναι φανερό ότι ο κ. Τσίπρας επιχειρεί και πάλι, μετά το 2015, να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός του ευρωπαϊκού δημοκρατικού κεκτημένου και να την καταστήσει τριτοκοσμικό αυταρχικό κράτος» συνέχισε το ρεσιτάλ χυδαιότητας, πριν καταλήξει να περιγράφει την κυβέρνηση Μητσοτάκη ως υποστηριζόμενη από την «τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, όλων των καλοπροαίρετων πολιτών, διασφαλίζει και εγγυάται τη δημοκρατική ομαλότητα, αλλά και το σταθερό προσανατολισμό της Ελλάδας».

«Η Κυβέρνηση σταθερά υπηρετεί την ενότητα της κοινωνίας και όχι τον διχασμό και την πόλωση. Μέχρι τις εκλογές είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε την προσπάθεια στήριξης της κοινωνίας και Πατρίδας. Είμαστε εδώ για να συγκριθούμε για τα όσα πετύχαμε, για τα όσα διαχειριστήκαμε, για τα όσα προσπαθήσαμε όλη αυτή την πρώτη μας τετραετία. Είμαστε εδώ για να καταθέσουμε με αξιοπιστία και κυρίως με τεκμηρίωση την πρόταση μας για την Ελλάδα της επόμενης μέρας: Τον ευρωπαϊκό και φιλοπρόοδο προσανατολισμό της Πατρίδας μας, την Ελλάδα της ομαλότητας, της θεσμικότητας, την Ελλάδα της ασφάλειας, της υπερηφάνειας, της προκοπής, την Ελλάδα της έμπρακτης αλληλεγγύης και στήριξης, την Ελλάδα του πραγματισμού, της εργασίας, της αξιοπρέπειας, την Ελλάδα του εκσυγχρονισμού» περιέγραψε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο Γ. Οικονόμου, συμπληρώνοντας μάλιστα πως… απεχθάνονται την ένταση και την οξύτητα!

«Είμαστε, όμως, υποχρεωμένοι να απαντήσουμε δυναμικά, ώστε να μην δηλητηριαστεί περαιτέρω ο δημόσιος χώρος και να αποτρέψουμε την επιστροφή στο πολιτικό περιβάλλον εποχών που θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας. Είμαστε επίσης, θεσμικά και πολιτικά, υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε την Ελληνική Δημοκρατία από οποιαδήποτε πρόκληση και προσπάθεια αποσταθεροποίησης ή απονομιμοποίησής της» ανέφερε στη συνέχεια, πριν καταλήξει σε μία ακόμα υποκριτική αναφορά, το κόμμα που κέρδισε την εξουσία το 2019 με μία ατζέντα γεμάτη ψευδείς και παραπλανητικές αναφορές για τους αντιπάλους τους.

«Είμαστε, τέλος, υποχρεωμένοι, αλλά και αποφασισμένοι να μην αφήσουμε καμία διαβολή, καμιά συκοφαντία, να διαχέεται στο δημόσιο στίβο. Πρώτη και βασική μας μέριμνα είναι η θεσμική και κόσμια αντιπαράθεση θέσεων, ιδεών και κυρίως έργων, έτσι ώστε οι πολίτες να κάνουν την καλύτερη επιλογή στις επικείμενες εκλογές τόσο για τους ίδιους, όσο και για την Ελλάδα» κατέληξε ο Γ. Οικονόμου, επιβεβαιώνοντας πως όταν ο Κυρ. Μητσοτάκη κηρύσσει κατά της «τοξικότητας», απλώς προαναγγέλλει την αύξηση της χυδαιότητας και της δηλητηρίασης του δημοσίου διαλόγου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter