Κυβερνητικός αξιωματούχος: «Ξύνουμε τον πάτο του βαρελιού με τους εμβολιασμούς – Εκλογές με αυτό το κυβερνητικό σχήμα»

Κυβερνητικός αξιωματούχος: «Ξύνουμε τον πάτο του βαρελιού με τους εμβολιασμούς – Εκλογές με αυτό το κυβερνητικό σχήμα»

Στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες μίλησε υψηλά ιστάμενο κυβερνητικό στέλεχος, παραθέτοντας την οπτική και τις προθέσεις της κυβέρνησης σε σχέση με την πορεία των εμβολιασμών και ειδικά της δύσκολης εξίσωσης για την τρίτη δόση. «Φοβάμαι για τη Βόρεια Ελλάδα, με ανησύχησαν αυτά που είδα στη Θεσσαλονίκη» είπε, κάνοντας λόγο για «μεγάλη χαλαρότητα». Παράλληλα, εκτίμησε ότι -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- με αυτό το σχήμα η κυβέρνηση θα πάει σε εκλογές.

«Το θέμα είναι η τρίτη δόση!» είπε και χαρακτήρισε «οδηγό» την πρακτική που ακολουθεί το Ισραήλ. Εξήγησε ότι το κυβερνητικό δίλημμα είναι αν θα τεθεί ηλικιακό ή χρονικό όριο ολοκλήρωσης του εμβολιασμού. «Είναι θέμα της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών» τόνισε, επισημαίνοντας πως η τρίτη δόση δημιουργεί πρόσθετη ένταση στην κοινωνία.

Σε σχέση με την πορεία των εμβολιασμών και το υψηλό ποσοστό των ανεμβολίαστων, το κυβερνητικό στέλεχος παραδέχτηκε ότι «ξύνουμε τον πάτο του βαρελιού», αφού «δεν υπάρχει άλλος τρόπος να πείσεις αυτούς που δεν έχουν πειστεί μέχρι σήμερα». Υποστήριξε δε ότι το κυβερνητικό πρόβλημα είναι τα ποσοστά των ανεμβολίαστων πολιτών της ηλικιακής κατηγορίας 60+ γιατί εφόσον νοσήσουν, θα επιβαρύνουν το σύστημα υγείας. Μάλιστα, ανέφερε ότι οι πολίτες άνω των 50 ετών είναι εμβολιασμένοι σε ποσοστό 60 έως 65%. «Αυτοί δεν βλέπω να πείθονται» προέβλεψε, προσθέτοντας ότι τα παιδιά δεν είναι πρόβλημα διότι και να νοσήσουν, θα το περάσουν. «Αν είχαν εμβολιαστεί όλοι οι άνω των 50, δεν θα χρειαζόταν ο εμβολιασμός των παιδιών» υπογράμμισε. Σε σχέση με τους εκπαιδευτικούς, κατέστησε σαφές ότι το ποσοστό των εμβολιασμένων αγγίζει το 90%.

«Πάντα στο ¨μενού¨ η υποχρεωτικότητα»

Κατά τον αξιωματούχο, η υποχρεωτικότητα είναι πάντα μέσα στο «μενού» της κυβέρνησης, αλλά δεν αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. «Μπορείς να καλύψεις τις αναστολές των γιατρών. Στο στράτευμα, όμως, δεν μπορείς να κάνεις το ίδιο. Αν έρθουμε και πούμε ότι στο Λιμενικό πρέπει να γίνει υποχρεωτικός εμβολιασμός και το 1/3 προσωπικού βγει σε αναστολή, δεν μπορούμε να το αναπληρώσουμε» είπε αποσαφηνίζοντας τους λόγους που «φρενάρουν» την κυβέρνηση. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η κυβέρνηση κοιτά κάθε κοινωνική κατηγορία εξατομικευμένα, καθώς «είναι δύσκολη η άσκηση της υποχρεωτικότητας».

«Εκλογές με αυτό το σχήμα»

Επιπλέον, το υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος τόνισε πως όταν ο πρωθυπουργός λέει ότι «δεν θα κλείσουμε», το εννοεί. Βέβαια, αφηγήθηκε πως «τον Οκτώβρη φοβόμαστε λιγάκι και προσωπικά φοβάμαι για τη Βόρεια Ελλάδα. Με ανησύχησαν αυτά που είδα στη Θεσσαλονίκη γιατί ήταν μεγάλη η χαλαρότητα». Και κατέληξε λέγοντας ότι «θα πάμε σε εκλογές με αυτό το σχήμα, εκτός αν υπάρξει κάτι σημειακό».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter