Κυβερνητικός εμπαιγμός προς χιλιάδες διαβητικούς – Αστείες αποζημιώσεις για τα αναλώσιμα

Κυβερνητικός εμπαιγμός προς χιλιάδες διαβητικούς – Αστείες αποζημιώσεις για τα αναλώσιμα
ÅÏ

Μόνο ως κυβερνητικός εμπαιγμός μπορεί να θεωρηθεί η απόφαση που αφορά την αποζημίωση που θα λαμβάνουν οι διαβητικοί από τον ΕΟΠΥΥ για προϊόντα υγειονομικού υλικού και η οποία προβλέπει αστείες αποζημιώσεις για την κάλυψη απαραίτητων διαβητολογικών προϊόντων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΦΕΚ (Αρ. Φύλλου 4204) διαπιστώνεται ότι ενώ ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει την καινούρια αντλία χορήγησης ινσουλίνης, για τα αναλώσιμα υλικά που χρειάζεται κάθε μήνα ένας ασθενής, η αποζημίωση που δίνεται είναι αστεία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο αισθητήρας Guardian 4 για Standalone CGM -1 τεμ. (MMT-7040QD3), ο οποίος στοιχίζει περίπου 74 ευρώ κι ένας ασθενής χρειάζεται τουλάχιστον 4 κάθε μήνα, αλλά το ύψος της αποζημίωσης που προβλέπει ο ΕΟΠΥΥ είναι μόλις 20 ευρώ, ενώ η αντλία χωρίς τον αισθητήρα δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Στο άκουσμα της είδησης εκατοντάδες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έσπευσαν να εκδηλώσουν την αγανάκτησή τους, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «η υγεία και η ποιότητα ζωής των παιδιών με διαβήτη κρίνεται από μια απερίσκεπτη απόφαση του ΕΟΠΥΥ να σταματήσει να συνταγογραφεί πολύτιμα αναλώσιμα που στοιχίζουν 300€ τον μήνα».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter