Κυβερνητικός εμπαιγμός: «Ψαλιδίζουν» και τη δημόσια δαπάνη για τις κηδείες των θυμάτων;

Κυβερνητικός εμπαιγμός: «Ψαλιδίζουν» και τη δημόσια δαπάνη για τις κηδείες των θυμάτων;

Αυτοί που δεν δίστασαν να ψηφίσουν επιχορηγήσεις 50 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο στη Hellenic Train για τα δρομολόγια στις άγονες γραμμές, όπως της… Αθήνας – Θεσσαλονίκης, τώρα δε διστάζουν να πετσοκόψουν ακόμα και τη δημόσια δαπάνη που υποσχέθηκαν να προσφέρουν στις οικογένειες που θάβουν τους ανθρώπους τους, τα τόσα άδικα θύματα του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Όπως αποκαλύπτει το ThessToday και με βάση το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε και αφορά στη δημοσία δαπάνη για τις κηδείες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα, έγκυρες ιατροδικαστικές πηγές εξηγούν ότι το ποσό που δαπανά το κράτος ανά άτομο ανέρχεται στις 2.000 ευρώ, ενώ αρχικά ήταν στις 3.500 ευρώ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλά από τα γραφεία τελετών που συζητούσαν να αναλάβουν την κηδεία, να κάνουν πίσω.

Από την άλλη εκδόθηκε ένα ενιαίο πόρισμα για όλα τα θύματα από την ιατροδικαστική υπηρεσία της Λάρισας, εκεί όπου διενεργήθηκε η διαδικασία της νεκροψίας – νεκροτομής. Στο ιατρικό έγγραφο αναγράφεται η αιτία θανάτου για όλους τους νεκρούς, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η τραγωδία αποκαλείται ως «σιδηροδρομικό ατύχημα». Πρόκειται για μια αόριστη διατύπωση που δυστυχώς δεν αφήνει κανένα περιθώριο απόδοσης ευθυνών στις αρμόδιες αρχές και την εταιρεία, παρά τις κραυγές αγωνίας των οικογενειών και της κοινωνικής οργής που περιβάλλει το έγκλημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα πιστοποιητικά θανάτου ανέγραφαν αναλυτικά την αιτία θανάτου. Ωστόσο επειδή αυτή η διαδικασία είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της διαδικασίας -συνακόλουθα την ταυτοποίηση των θυμάτων-, κατόπιν επικοινωνίας των ιατροδικαστών με το υπουργείο, αποφασίστηκε ένα κοινό πόρισμα για όλα τα θύματα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter