Κυβερνούν με το Μάτι

Κυβερνούν με το Μάτι

Τριάντα μήνες μετά το Ιούλιο του 2019 όπου η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη κέρδισε τις εκλογές, έχοντες πλέον στο ενεργητικό της την καταστροφική διαχείριση σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις (χιονοθύελλα 2021, πυρκαγιές 2021, χιονοθύελλα 2022) το μόνο που έχουν να αντιπαραθέσουν τα στελέχη της είναι το Μάτι του 2018.

Ενας πρωθυπουργός που ήταν εξαφανισμένος κατά όλη τη διάρκεια της χιονοκαταιγίδας εμφανίστηκε πλήρως προστατευμένος στο υπουργικό του συμβούλιο υποστηρίζοντας ότι «σε 30 μήνες δε λύνονται προβλήματα δεκαετιών». Ποιος; Ο αρχηγός ενός κόμματος, το οποίο έχει κυβερνήσει 23 από τα 47 χρόνια της μεταπολίτευσης.

Ο πρωθυπουργός που πέρυσι μίλησε για το τελευταίο μίλι που διανύουμε στην πανδημία και από τότε έχουμε καταγράψει πάνω από 20.000 θανάτους.

Ο πρωθυπουργός που τόνιζε σε όλους τους τόνους ότι η ακρίβεια είναι παροδική ενώ τα νοικοκυριά στενάζουν από τις αυξήσεις σε καύσιμα, σούπερ μάρκετ και λαϊκές.

Η πρωτοφανής παράλυση του κρατικού μηχανισμού με απόλυτη ευθύνη των «αρίστων» της κυβέρνησης δεν κατάφεραν να προκαλέσουν οποιοδήποτε αίσθημα ευθύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη ώστε να του προκαλέσουν την ανάγκη να αναλάβει τις δικές του πολιτικές ευθύνες.

Ολη η επικοινωνιακή προπαγάνδα για το επιτελικό κράτος που έστησε ο πρωθυπουργός κατέρρευσε παταγωδώς μέσα σε λίγες ώρες υπό το βάρος του χιονιού που έπεσε κυρίως στην Αττική.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι μόνοι που φταίνε είναι οι ιδιώτες στους οποίους παρέδωσε σε μόλις 30 μήνες τις κοινωνικές δομές του κράτους.

Η εγκληματική διαχείριση σε οποιοδήποτε δύσκολο πρόβλημα δημιουργήθηκε από την ώρα που ανέλαβε την εξουσία, δείχνει ότι όσο πιο γρήγορα εγκαταλείψει τη διακυβέρνηση της χώρας, τόσο το καλύτερο για την ελληνική κοινωνία.

Γιατί ήδη εκτός από το Μάτι, οι «δημοκράτες» υπουργοί του Μητσοτάκη όταν βρεθούν σε δυσκολία ακόμη και στα καλοπληρωμένα Μέσα Ενημέρωσης που καλούνται καθημερινά, ανατρέχουν στο 1949, στο τέλος του εμφυλίου.

Αλλά δεν κάνουν λόγο για τα δεινά που στη συνέχεια προκάλεσαν στον τόπο.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter