Λ.Δ. Κονγκό: Έκρηξη στην αγορά, στην πόλη Μπένι

Λ.Δ. Κονγκό: Έκρηξη στην αγορά, στην πόλη Μπένι

Έκρηξη έγινε σήμερα, σε μία πολυσύχναστη αγορά στην πόλη Μπένι, στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, σύμφωνα με δήλωση ενός μάρτυρα στο Reuters.

Σύμφωνα με τον ίδιο μάρτυρα, η αστυνομία βρίσκεται στην περιοχή της έκρηξης, φροντίζοντας τους τραυματίες. Δεν έγινε άμεσα γνωστή η αιτία που προκάλεσε την έκρηξη και αν αυτή προκάλεσε θύματα.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην πρωτεύουσα του Κονγκό Κινσάσα είχε ανακοινώσει την Τρίτη ότι όπως πίστευε «τρομοκρατικές επιθέσεις» οργανώνονταν στην πόλη Μπένι «στο άμεσο μέλλον», προειδοποιώντας τους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν στην αναφερόμενη πόλη.

Στην πόλη έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές επιθέσεις κατά το πρόσφατο χρονικό διάστημα, με τις αρχές να τις αποδίδουν στις Συμμαχικές Δημοκρατικές Δυνάμεις (Allied Democratic Forces, ADF).

Πρόκειται για μία ένοπλη ομάδα που έχει ορκιστεί την αφοσίωσή της στο Ισλαμικό Κράτος.

Ένας βομβιστής αυτοκτονίας επιτέθηκε σε ένα εστιατόριο στην ίδια πόλη, την Ημέρα των Χριστουγέννων του 2021, σκοτώνοντας τουλάχιστον πέντε ανθρώπους, ενώ από την έκρηξη σκοτώθηκε και ο ίδιος, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Η πόλη Μπένι χτυπήθηκε επίσης, από δύο εκρήξεις τον Ιούνιο της προηγούμενης χρονιάς σε μία Καθολική εκκλησία και σε μία πολυσύχναστη διάβαση. Κατά τη δεύτερη επίθεση σκοτώθηκε ο βομβιστής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter