La Casa de Vaggel – Αρπαγή ρεπόρτερ με την απειλή όπλου

La Casa de Vaggel – Αρπαγή ρεπόρτερ με την απειλή όπλου

Ο δημοσιογράφος Πάρης Κουρτζίδης έχει κατονομάσει στις αρχές ως έναν εκ των πρωταγωνιστών της απαγωγής του από το ξενοδοχείο Χίλτον τον σωματοφύλακα του Βαγγέλη Μαρινάκη Μάρκο Σταυρουλάκη.

Ανθρωπος της προσωπικής φρουράς του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη εμφανίζεται να εμπλέκεται στη δικογραφία για τον ξυλοδαρμό του διαιτητή Θανάση Τζήλου. 

Πρόκειται για τον Μάρκο Σταυρουλάκη, ο οποίος, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα και τα στοιχεία της δικογραφίας, φαίνεται να συνομιλεί αρκετές φορές με έναν εκ των δύο κατηγορουμένων ως φυσικών αυτουργών της επίθεσης σε βάρος του διεθνούς ρέφερι. Πλην του Δημήτρη Μαντατά, ο 39χρονος προσωπικός φρουρός του Μαρινάκη εμφανίζεται να συνομιλεί με σταθερό τηλέφωνο που ανήκει στην ΠΑΕ Ολυμπιακός.

 Συνομιλεί και με κινητό που αποδίδεται τόσο στον Νίκο Συντυχάκη, στενό συνεργάτη του Μαρινάκη εις βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για την υπόθεση του «Noor 1», όσο και σε εταιρεία συμφερόντων του εφοπλιστή.

Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που το όνομά του απασχολεί τη Δικαιοσύνη σε υπόθεση με την οποία σχετίζεται ο Βαγγ. Μαρινάκης. Ο Μ. Σταυρουλάκης φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί ως ένα από τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση απαγωγής του δημοσιογράφου Πάρη Κουρτζίδη τον Μάρτιο του 2018. 

Σοκαριστικά είναι όσα δηλώνει στο Documento ο δημοσιογράφος σχετικά με το παρελθόν του «μπράβου του Μαρινάκη», όπως τον χαρακτηρίζει, καθώς και όσα άκουσε για τον Σταυρουλάκη την ημέρα της βίαιης και κάτω από την απειλή όπλου αρπαγής του.

Το ρεπορτάζ για το «Noor 1» και τα τηλέφωνα

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018. Ο Πάρης Κουρτζίδης αναρτά στην ιστοσελίδα piperata.gr, την οποία διαχειρίζεται, ρεπορτάζ που αφορά την πορεία της εισαγγελικής έρευνας για την υπόθεση του ναρκόπλοιου. Τα τηλέφωνα αρχίζουν να χτυπούν. Ο τότε εκδότης του στην εφημερίδα «Αξία» Αντώνης Πίκουλας του ζητά να «κατεβάσει» το ρεπορτάζ γιατί έχουν προκληθεί «προβλήματα». Οπως δηλώνει στο Documento ο Κουρτζίδης, ο Αντ. Πίκουλας του είπε ότι βρισκόταν ο ίδιος σε δύσκολη θέση καθώς «είχε ενοχληθεί ο Μαρινάκης». Ο δημοσιογράφος κατεβάζει τελικά το ρεπορτάζ. Οι δυο τους κλείνουν ραντεβού την επομένη για να τα συζητήσουν από κοντά.

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018. Ο δημοσιογράφος φτάνει στο ξενοδοχείο Χίλτον όπου είχε δοθεί το ραντεβού. Είναι μέρα μεσημέρι. Μπαίνει στο λόμπι και βρίσκει τον Αντ. Πίκουλα να κάθεται σε έναν καναπέ. Τον χαιρετά και κάθεται και αυτός.

Σύμφωνα με αυτά που έχει καταγγείλει τόσο δημοσιογραφικά όσο και επίσημα στις αρχές ο Κουρτζίδης, αμέσως εμφανίστηκαν τέσσερις άντρες. Τρεις κύκλωσαν σε μικρή απόσταση εκείνον και τον εκδότη. Ενας πήγε πίσω από την πολυθρόνα του δημοσιογράφου και φέρεται

να τον απείλησε με όπλο. Ο Κουρτζίδης κράτησε την ψυχραιμία του, ενώ ο άντρας του διευκρίνισε ότι το όπλο φέρει σιγαστήρα και εάν πυροβολούσε, δεν θα φαινόταν τίποτε απολύτως.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, αυτός που έφερε το όπλο κάλεσε μέσω κινητού τηλεφώνου τον Βαγγ. Μαρινάκη, ο οποίος τότε βρισκόταν στο εξωτερικό. Στη συνέχεια με τον εφοπλιστή μίλησε ο Αντ. Πίκουλας.

Αργότερα, όπως έχει αποδειχτεί και από το μαγνητοσκοπημένο υλικό του συστήματος ασφαλείας του ξενοδοχείου που βρίσκεται στα χέρια των αρχών, οι άντρες, οι οποίοι φέρεται να έχουν ήδη ταυτοποιηθεί ως μέλη της προσωπικής φρουράς του εφοπλιστή Μαρινάκη και δράστες της επίθεσης εις βάρος του δημοσιογράφου, τον οδήγησαν υπό την απειλή όπλου στα γραφεία της εφημερίδας. Σκοπός ήταν να αναρτήσει κείμενο επανόρθωσης. Στην αρπαγή του φέρεται να εμπλέκονται συνολικά 12 με 14 άτομα.

«Θα σε καθαρίσει. Δεν καταλαβαίνει τίποτε»

Πίκουλας και Κουρτζίδης ανεβαίνουν στα γραφεία, με τον δεύτερο να συντάσσει το κείμενο. Ο Μ. Σταυρουλάκης βρίσκεται και αυτός στα γραφεία. Ο δημοσιογράφος τον περιγράφει ως άντρα «με επικίνδυνα ήρεμο ύφος», ο οποίος έπαιξε «καθαρά συντονιστικό ρόλο» στην αρπαγή του και στις απειλές που δέχτηκε: «Είχε ρόλο αυστηρού, επιχειρησιακού προσώπου, που θα σου περάσει το μήνυμα της απειλής τονίζοντάς σου ότι δεν σε παίρνει να κάνεις κάτι διαφορετικό από αυτά που λέει». Οσα του είπε ο Αντ. Πίκουλας για τον Μ. Σταυρουλάκη σοκάρουν: «Ρε συ, ξέρεις ποιος είναι αυτός; Θα ανέβει πάνω. Θα σε πυροβολήσει. Θα σε καθαρίσει. Δεν καταλαβαίνει τίποτε. Και σήμερα να μην το κάνει, θα βρει τον τρόπο να το κάνει. Κάνε ό,τι σου λένε».

Υστερα από περιστατικό τραμπουκισμού σε ρεπόρτερ-συνεργάτη του Π. Κουρτζίδη από τον Μ. Σταυρουλάκη στην κηδεία του γιου του Σωκράτη Κόκκαλη οι κοινές εμφανίσεις του με τον Βαγγ. Μαρινάκη μειώθηκαν, για να παύσουν εντελώς. Αυτό προκύπτει και από σχετικό φωτογραφικό υλικό, καθώς ο «προσωπικός φρουρός» βρισκόταν πάντα σχεδόν πλάι στον εφοπλιστή. Τέλος, ερωτηθείς για την εμπλοκή Σταυρουλάκη στην υπόθεση Τζήλου ο Π. Κουρτζίδης τονίζει: «Σοκαρίστηκα όταν το έμαθα διότι δεν μπορούσα να πιστέψω ότι η αλαζονεία είναι τόσο μεγάλη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter