La Casa de Vaggel: Το κόκκινο νήμα γύρω από την επίθεση στον Τζήλο

La Casa de Vaggel: Το κόκκινο νήμα γύρω από την επίθεση στον Τζήλο

Με πρόσωπα τα οποία βρίσκονται στο στενό περιβάλλον του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη φέρεται ότι είχαν τηλεφωνικές επαφές οι δύο κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί για τον ξυλοδαρμό του διαιτητή Θανάση Τζήλου.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Παπαγεωργίου

Πρόκειται είτε για συνεργάτες του Βαγγ. Μαρινάκη στις επιχειρήσεις του και στην ΠΑΕ Ολυμπιακός είτε για πρόσωπο της προσωπικής του φύλαξης, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών του τμήματος Ασφαλείας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας, οι οποίοι διεξήγαγαν την έρευνα αναφορικά με τον άγριο ξυλοδαρμό του διεθνούς ρέφερι στη Λάρισα τον περασμένο Δεκέμβριο. Μάλιστα ο ένας από τους δράστες είχε κατά το παρελθόν εργαστεί ως προσωπικό ασφαλείας – οδηγός σε πρόσωπα που σχετίζονταν με την ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας, ενώ ο δεύτερος δεν έκρυψε ποτέ ότι είναι οπαδός του Ολυμπιακού.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας που ανέλαβαν να ερευνήσουν την υπόθεση Τζήλου κατέληξαν σε δύο πρόσωπα σε ό,τι αφορά τους δράστες της επίθεσης. Πρόκειται για τους Δημήτρη Μαντατά και Χρήστο Πρωτογεράκη, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν είτε μέσω των κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιούσαν είτε μέσω των διαδικτυακών εφαρμογών Viber, Messenger, Facebook και WhatsApp, καθώς και μέσω οπτικοακουστικού υλικού από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων της Λάρισας και των διοδίων της εθνικής οδού. Οι δράστες είχαν χρησιμοποιήσει πακιστανικά τηλέφωνα, από αυτά που οι αστυνομικοί αποκαλούν «τηλέφωνα του κιλού», προκειμένου προφανώς να μην μπορούν να εντοπιστούν. Και οι δύο ήταν σεσημασμένοι και είχαν απασχολήσει κατά το παρελθόν τη Δικαιοσύνη.

Ο Δ. Μαντατάς είχε διαπράξει, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της δικογραφίας, τουλάχιστον 50 ένοπλες ληστείες σε τράπεζες στην περιοχή της Αττικής κατά τα έτη 2002-05. Στις 26 Ιανουαρίου 2005 ο Μαντατάς συνελήφθη έπειτα από ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στον Νέο Κόσμο, καταδικάστηκε και αποφυλακίστηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2013. Ο Χρ. Πρωτογεράκης είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2013 στην Καλλιθέα της Αττικής επειδή είχαν βρεθεί στην κατοχή του δύο σπρέι πιπεριού. Από την έρευνα των αστυνομικών και την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών προέκυψε ότι Πρωτογεράκης και Μαντατάς είχαν τηλεφωνικές επαφές με πρόσωπα του άμεσου περιβάλλοντος του επιχειρηματία Βαγγ. Μαρινάκη τόσο πριν όσο και μετά την επίθεση σε βάρος του διαιτητή Θ. Τζήλου.

Τόσο ο Μαντατάς όσο και ο Πρωτογεράκης φέρονται να σχετίζονται με την ΠΑΕ Ολυμπιακός και όχι μόνο. Από την έρευνα των αρχών στον λογαριασμό της συζύγου του Μαντατά στο Facebook προέκυψαν φωτογραφίες από το γήπεδο Καραϊσκάκη και τις κερκίδες του Ολυμπιακού, ενώ σε μiα φωτογραφία απεικονίζεται και ο ίδιος να κρατά στα χέρια του ένα κύπελλο. Από την πλευρά του ο Πρωτογεράκης φέρεται να είχε εργαστεί περιστασιακά ως οδηγός – προσωπικό ασφαλείας σε πρόσωπα που είχαν σχέση με την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ο Συντυχάκης  και ο Κονταρός

Σύμφωνα πάντα με την έρευνα των αστυνομικών αρχών, ένα από τα πρόσωπα το οποίο εμφανίζεται να επικοινωνεί με τους δράστες της επίθεσης είναι το δεξί χέρι του Βαγγ. Μαρινάκη, ο Νίκος Συντυχάκης (περισσότερο ρεπορτάζ στη σελίδα 14). Πιο αναλυτικά, ο Συντυχάκης φέρεται να επικοινωνεί τέσσερις φορές με τον Δ. Μαντατά καθώς και 31 φορές με τον Χρ. Πρωτογεράκη μέσω κινητού τηλεφώνου το οποίο αποδίδεται από την έρευνα των αρχών στον ίδιο και στην εταιρεία Capital Ship Management Corp. συμφερόντων Βαγγ. Μαρινάκη.

Με τον Δ. Μαντατά εμφανίζεται να συνομιλεί και ακόμη ένα πρόσωπο το οποίο σχετίζεται με τον επιχειρηματία. Πρόκειται για τον γνωστό λαουτιέρη Μανώλη Κονταράκη ή αλλιώς Κονταρό. Μαντατάς και Κονταράκης επικοινωνούν περί τις 52 φορές, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας. Τρία από τα τηλεφωνήματα φέρονται να έγιναν το βράδυ της 11ης και το πρωί της 12ης Νοεμβρίου 2018. Την ημέρα που οι δράστες της επίθεσης μετέβησαν στη Λάρισα προκειμένου να προετοιμάσουν την επίθεση στον διαιτητή Θ. Τζήλο. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη δικογραφία, Μαντατάς και Κονταράκης γνωρίζονται μεταξύ τους και μάλιστα ο Μαντατάς φέρεται να είναι το πρόσωπο που βοηθά τον τραγουδιστή στις μετακινήσεις του, καθώς αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα έπειτα από τροχαίο ατύχημα που είχε κατά το παρελθόν.

Κονταράκης και Μαρινάκης συνδέονται μεταξύ τους με στενή σχέση φιλίας από το 1998, ενώ είναι και κουμπάροι. Το καλοκαίρι του 2016 ο γνωστός τραγουδιστής παρευρέθηκε στα γενέθλια του εκδότη των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη στις Λουσακιές Κισσάμου στα Χανιά. Το παρών είχε δώσει και ο επιχειρηματίας Βαγγ. Μαρινάκης καθώς και η Ντόρα Μπακογιάννη μαζί με τον σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελο. Οι φωτογραφίες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου απεικονίζουν τον Κονταράκη «να ξεσηκώνει το κοινό με τις μαντινάδες του» και να τραγουδά μαζί με την Ντ. Μπακογιάννη και τον Γ. Κουρτάκη. Παρών στα γενέθλια ήταν επίσης και μία σειρά από στελέχη της ΝΔ, όπως ο αντιπρόεδρος του κόμματος Αδωνης Γεωργιάδης, ο Μάκης Βορίδης μαζί με τη σύζυγό του και ο πρώην γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Ο σωματοφύλακας  και ο Καραπαπάς

Ακόμη ένα πρόσωπο το οποίο εμφανίζεται να έχει τηλεφωνικές επαφές με έναν από τους δράστες της επίθεσης είναι ο προσωπικός σωματοφύλακας του Βαγγ. Μαρινάκη Μάρκος Σταυρουλάκης. Πρώην λιμενικός και πρόσωπο το οποίο έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για φόνο (περισσότερα στις σελίδες 10-11), ο Σταυρουλάκης είναι ο πανταχού παρών στις μετακινήσεις του επιχειρηματία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο Σταυρουλάκης εμφανίζεται να συνομιλεί δώδεκα φορές με τον Δ. Μαντατά, ενώ φέρεται να αντάλλαξε και εννιά μηνύματα στο κινητό τηλέφωνο του Χρ. Πρωτογεράκη στις 11 Δεκεμβρίου, μία ημέρα προτού οι δράστες της επίθεσης μεταβούν στη Λάρισα προκειμένου να προετοιμάσουν την επίθεση στον διαιτητή Τζήλο.

Με τον Πρωτογεράκη εμφανίζονται όμως να συνομιλούν ακόμη δύο πρόσωπα. Το ένα είναι ο Παναγιώτης Βρεττός με κινητό τηλέφωνο το οποίο αποδίδεται σε αυτό το όνομα καθώς και στην εταιρεία Curzon Shipbrouers Corp. επί της οδού Ιάσονος στον Πειραιά. Πρόκειται για εταιρεία η οποία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», είναι συμφερόντων Βαγγ. Μαρινάκη. Το άλλο πρόσωπο το οποίο συνομιλεί με τον Πρωτογεράκη φέρεται να είναι ο γενικός διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστας Καραπαπάς. Συγκεκριμένα στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που περιέχονται στη δικογραφία απεικονίζεται επικοινωνία του Πρωτογεράκη με κινητό τηλέφωνο που αποδίδεται στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Οταν αναζητήσει κανείς το τηλέφωνο αυτό στην εφαρμογή WhatsApp εμφανίζεται το πρόσωπο του Καραπαπά, ενώ το ίδιο τηλέφωνο χρησιμοποιούν και οι δημοσιογράφοι του αθλητικού ρεπορτάζ που επιθυμούν να επικοινωνήσουν μαζί του για να ενημερωθούν σε θέματα που αφορούν την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Οι επικοινωνίες

Εκτός από τις επικοινωνίες με τους φερόμενους ως φυσικούς αυτουργούς της επίθεσης Τζήλου, στα στοιχεία της δικογραφίας περιλαμβάνονται και τηλεφωνικές επαφές μεταξύ των προσώπων του περιβάλλοντος Μαρινάκη. Συγκεκριμένα ο Μ. Σταυρουλάκης φέρεται να επικοινωνεί δύο φορές με κινητό τηλέφωνο το οποίο αποδίδεται στον Π. Βρεττό, δύο φορές με τον Ν. Συντυχάκη καθώς και επτά φορές με σταθερό τηλέφωνο το οποίο αποδίδεται στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Επίσης ο Μ. Κονταράκης εμφανίζεται να συνομιλεί 46 φορές με τον Ν. Συντυχάκη και εννιά φορές με τον Κ. Καραπαπά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter