La Repubblica: Έρχονται νέες άρσεις ασυλίας στην Ευρωβουλή για το Qatargate – Ποιοι βρίσκονται στο «στόχαστρο»

La Repubblica: Έρχονται νέες άρσεις ασυλίας στην Ευρωβουλή για το Qatargate – Ποιοι βρίσκονται στο «στόχαστρο»

Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες όσον αφορά το σκάνδαλο Qatargate, καθώς οι βελγικές αρχές ετοιμάζουν αιτήματα για άρσεις ασυλίας τριών ευρωβουλευτών, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής «Repubblica».

Στο «στόχαστρο» των αρχών βρίσκονται δύο Βέλγοι ευρωβουλευτές, ο Μαρκ Ταραμπέλα και η Μαρία Αρένα, αλλά και ο Ιταλός Αντρέα Κοτσολίνο. «Για τη συλλογή στοιχείων, οι αρχές πρέπει να έχουν πρόσβαση σε έγγραφα. Κι αυτός είναι ο λόγος που εξετάζεται το ενδεχόμενο να ζητηθεί από την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα να μπορέσει να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για τον Αντρέα Κοτσολίνο, τον Ιταλό ευρωβουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος, στον οποίο εργαζόταν ο Τζόρτζι. Και για τους Μαρκ Ταραμπέλα και Μαρία Αρένα, τους δύο Βέλγους ευρωβουλευτές που ήταν κοντά στον Αντόνιο Παντσέρι», σημειώνει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι για τον Κοτσολίνο αναφέρθηκαν οι Εύα Καϊλή, Τζόρτζι και Παντσέρι. «Ο Τζόρτζι υπέθετε ότι ο Πάντσερι μπορεί να είχε δώσει στον Κοτσολίνο κάποια χρήματα. Η Καϊλή είπε, σχετικά με τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της, ότι ο σύντροφός της Τζόρτζι “ενδεχομένως να κρατούσε κάτι για το αφεντικό του, Αντρέα Κοτσολίνο”. Ο ίδιος ο Παντσέρι προσπάθησε να ξεφορτωθεί τον Κοτσολίνο: “Δεν έχω αποδείξεις, αλλά θα πρέπει να ελέγξετε τον πρόεδρο της αντιπροσωπείας του Μαγκρέμπ, Αντρέα Κοτσολίνο. Είναι ο βουλευτής του οποίου είναι βοηθός ο Τζόρτζι».

Ο Κοτσολίνο αρνείται κάθε εμπλοκή του στο πολύκροτο σκάνδαλο και έχει προχωρήσει σε αίτημα για κατάθεση. «Ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ και η βελγική αστυνομία άρχισαν να λαμβάνουν τα πρώτα στοιχεία για τους υπολογιστές και τα τηλέφωνα που κατασχέθηκαν από τους κοινοβουλευτικούς βοηθούς στο πλαίσιο της έρευνας. Όλοι ήταν Ιταλοί, που η Καϊλή επιβεβαίωσε ότι ήταν γρανάζια του συστήματος», συμπληρώνει το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter