La Repubblica: Εύθραυστη η θέση του Σχοινά λόγω Qatargate

La Repubblica: Εύθραυστη η θέση του Σχοινά λόγω Qatargate

Στην… παροιμιώδη δήλωση του έλληνα επιτρόπου Μαργαρίτη Σχοινά ότι το μόνο που πήρε από το Κατάρ ήταν μια μπάλα και σοκολατάκια» εστιάζει η ιταλική εφημερίδα , η οποία αναφέρεται στα ταξίδια που έκανε ο τελευταίος στο Κατάρ με φόντο τις τελευταίες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει Ελλάδα και Ευρώπη.

«Η θέση του «Νο 2 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι εύθραυστη» σημειώνει συγκεκριμένα η La Repubblica και τονίζει πως όταν ο κ. Σχοινάς χρειάστηκε να δώσει απαντήσεις είπε ότι «από το Κατάρ πήρα μόνο μια μπάλα ποδοσφαίρου και μερικές σοκολάτες», δήλωση που στο εν λόγω δημοσίευμα χαρακτηρίζεται ως «ντροπιαστική».

Το δημοσίευμα αναφέρεται και στο ταξίδι του κ. Σχοινά στο Κατάρ τον Νοέμβριο, προσθέτοντας πως μετέβη στη χώρα του Κόλπου για να παρευρεθεί στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ εκ μέρους της Κομισιόν.

Η ιταλική εφημερίδα εστιάζει μάλιστα στα τελευταία tweets που έγραψε ο έλληνας επίτροπος στον επίσημο λογαριασμό του, ακριβώς με αφορμή εκείνο το ταξίδι στη Ντόχα στα τέλη Νοεμβρίου για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου. «Το Κατάρ, η πρώτη αραβική χώρα και η μικρότερη στον κόσμο που φιλοξένησε ποτέ το κύπελλο, έχει εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και αξίζει την παγκόσμια επιτυχία», ήταν ένα από αυτά, ανάρτηση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση ευρωβουλευτών και εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

 

Διαβάστε επίσης:

Κύρτσος: «Γιατί πρέπει να παραιτηθεί άμεσα ο Μαργαρίτης Σχοινάς από την Κομισιόν» (Video)

Ο Σχοινάς, οι έρευνες για το Κατάρ και η «μέχρι στιγμής» εμπιστοσύνη του Μητσοτάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter