La Repubblica: Λιτότητα όχι – Αλληλεγγύη Ναι

La Repubblica: Λιτότητα όχι – Αλληλεγγύη Ναι

«Λιτότητα αντίο. Η Ευρώπη, μετά από οκτώ χρόνια καχυποψίας και έλλειψης συνεννόησης, από χθες στην Ελλάδα είναι και πάλι συνώνυμο αλληλεγγύης» γράφει σε σημερινό της σχόλιο η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Η ιταλική εφημερίδα αναφέρεται στο μήνυμα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και προσθέτει ότι «η Ευρώπη απάντησε σε χρόνο ρεκόρ», με την Ιταλία «η οποία απέστειλε δυο Καναντέρ, ενώ άλλα αεροσκάφη διετέθησαν από την Κροατία, Γαλλία, Ισπανία, Κύπρο και την Πορτογαλία» και «η Γερμανία, η Νορβηγία και η Λιθουανία κινητοποίησαν τα ελικόπτερά τους».

Ο ιταλός δημοσιογράφος στην συνέχεια υπογραμμίζει:

«Δεν χρειάσθηκαν ατέλειωτες διασκέψεις, ούτε να ξεπερασθεί σειρά από βέτο ή να πεισθούν χώρες με ενστάσεις, για να βοηθήσουν την Ελλάδα. Μπροστά στις φλόγες που καταβρόχθιζαν τις βίλες στο Μάτι και τον δραματικό αριθμό των θυμάτων, η Γηραιά Ήπειρος κινητοποίησε την καρδιά της και ξαναβρήκε ένα κομμάτι της ψυχής της. Απέδειξε ότι το να είσαι Ευρωπαίος (μια ανάσα οξυγόνου σε αυτή την εποχή των εθνικισμών), είναι κάτι περισσότερο από το να σέβεσαι τους στόχους του Μάαστριχτ και να εφαρμόζεις δημοσιονομική πειθαρχία.

Η εφημερίδα της Ρώμης γράφει ότι «κανένα σενάριο προσεκτικά γραμμένο δεν θα μπορούσε να βρει μια καλύτερη πλοκή, για να αναστηθεί, τουλάχιστο για είκοσι τέσσερις ώρες, το πνεύμα αλληλεγγύης πάνω στο οποίο οικοδομήθηκε η Ένωση».

Έπειτα από τη λιτότητα που επέβαλαν οι δανειστές, «τα αεροσκάφη για την κατάσβεση που έστειλαν χθες οι Ευρωπαίοι εταίροι μπορεί να αλλάξουν την κατάσταση, βοηθώντας όχι μόνον να σβήσουν τα μέτωπα, αλλά και να τελειώσει η ασυνεννοησία των τελευταίων ετών» σημειώνει, επίσης, η La Repubblica. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter