La Repubblica: Πακτωλός χρημάτων στο σπίτι της Καϊλή για την ομάδα του Qatargate

La Repubblica: Πακτωλός χρημάτων στο σπίτι της Καϊλή για την ομάδα του Qatargate

Νέα στοιχεία κατέθεσε στους Βέλγους εισαγγελείς ο Αντόνιο Παντσέρι για το Qatargate, όπως αποκαλύπτει σε δημοσίευμα της η La Repubblica. Σημειώνεται ότι ο Παντσέρι έχει έρθει σε συμφωνία με τις αρχές να δώσει πληροφορίες για το σκάνδαλο με αντάλλαγμα ευνοϊκή μεταχείριση.

Όπως μεταφέρει η εφημερίδα, 1,25 εκατομμύρια ευρώ πέρασαν από το σπίτι της Ελληνίδας ευρωβουλευτού, Εύας Καϊλή, με σκοπό να δοθούν στην ομάδα που δρούσε υπέρ των συμφερόντων του Κατάρ εντός του Ευρωκοινοβουλίου. Επιπλέον, 250.000 ευρώ δόθηκαν στην Καϊλή, ενώ ανακύπτουν και άλλα ονόματα εμπλεκόμενα, όπως αυτό της πρώην ευρωβουλευτού με το κόμμα Forza Italia, Λάρα Κόμι, και αυτό της Σουσάνα Καμούσα, Ιταλίδας συνδικαλίστριας και πρώην επικεφαλής του συνδικάτου CGIL.

Ο Παντσέρι κατέθεσε ότι πραγματοποιήθηκε στην Ντόχα του Κατάρ, την άνοιξη του 2019 μια συνάντηση με τον «υπουργό Αλ Μάριi, τον Φραντσέσκο Τζόρτζι (σ.σ. ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, που αποφυλακίστηκε υπό όρους), το Αλγερινό (είναι γνωστός ως Μπουντζελάλ), τον ίδιο, τον Αντρέα Κοτσολίνο, τη Λάρα Κόμι (σ.σ. έχει συλληφθεί στο πλαίσιο άλλη έρευνας)».

«Αποφάσισαν να δώσουν 250.000 ευρώ ο καθένας για τις προεκλογικές εκστρατείες των τριών (Καϊλή, Κοτσολίνο, Κόμι). Και έγινε».

Είπε ότι «μάλλον ήταν παρούσα και η Εύα Καϊλή, αλλά ακόμη και αν δεν ήταν, η απόφαση που ελήφθη, από πλευράς χρημάτων για τους βουλευτές περιελάμβανε και αυτήν».

Πρόσθεσε πως η Καϊλή έλαβε χρήματα για να ασκήσει πίεση στον επικεφαλής της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, για να λυθεί το πρόβλημα της βίζας. «Οι βίζες για τους πολίτες του Κατάρ ήταν υπό συζήτηση και οι Γάλλοι διαφωνούσαν. Ο Τζόρτζι μου είπε ότι είχε ζητήσει από τον Ινφαντίνο να μιλήσει στον Εμανουέλ Μακρόν, ώστε να αρθεί η απαγόρευση. Δεν γνωρίζω αν το έκανε».

Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι «συμφωνήθηκε να αναλάβει τον ρόλο του βοηθού του Κοτσολίνο. Τα χρήματα πήγαν στο σπίτι του, ένα εκατομμύριο και 250 χιλιάδες ευρώ μετρητά. Υπήρχαν ακόμη 250 χιλιάδες ευρώ για μένα και για εκείνον», ειπε.

Η εμπλοκή Κόμι

Όπως κατέθεσε ο Παντσέρι, το 2019 η Λάρα Κόμι «μου τηλεφώνησε ζητώντας μια χάρη. Δηλαδή αν μπορούσα να πάρω μια τσάντα από το διαμέρισμά της στις Βρυξέλλες και να την κρατήσω κάπου». Υποστήριξε οτι την τσάντα την παρέλαβε ο βοηθός του. Υποστήριξε ότι μέσα στην τσάντα υπήρχαν περίπου 70.000 ευρώ. «Τα πήρα όλα και πέταξα τα χρήματα στα σκουπίδια». Στη συνέχεια είπε ότι ενημέρωσε την Κόμι. «Είπα ότι η υπόθεση έκλεισε και δεν με ρώτησε τίποτα άλλο. Δεν ξέρω από που προέρχονταν αυτά τα χρήματα».

Η εμπλοκή Καμούσο

Επιπλέον, ο Παντσέρι μίλησε για μια συνάντηση στις Βρυξέλλες παρουσία των Τζόρτζι, Αλ Μάρι, του Αλγερινού και του ίδιου, η οποία αφορούσε τη στήριξη της προεκλογικής εκστρατείας της Σουσάνα Καρούσο το 2018 για την προεδρία της Παγκόσμιας Ένωσης Συνδικάτων.

Παρά το ότι η Σουσάνα Καμούσο αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή, ο Παντσέρι υποστήριξε πως δεν συζητήθηκε το θέμα των χρημάτων, αλλά βοήθεια προς τα αφρικανικά συνδικάτα και τη Μέση Ανατολή. Παραδέχθηκε ότι προηγουμένως είχε λάβει ο ίδιος «600.000 ευρώ, από τον Αλγερινό σε μια τσάντα». Όπως είπε «μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων βρέθηκαν στο σπίτι μου. Τότε έμαθα ότι μόνο 50 χιλιάδες ήταν αρκετά. Έμειναν 500.000 τις οποίες κράτησα».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter