La Stampa: Η Ρωσία «έριξε» τον Ντράγκι

La Stampa: Η Ρωσία «έριξε» τον Ντράγκι

Πιθανή εμπλοκή ρωσικού δακτύλου στην πτώση της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι βλέπει η ιταλική εφημερίδα La Stampa σε δημοσίευμα «φωτιά».

Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα της Πέμπτης, η ιταλική εφημερίδα αναφέρει πως η ξενοφοβική Λέγκα είχε επαφές στο παρελθόν με υψηλόβαθμους διπλωμάτες της ρωσικής πρεσβείας στη Ρώμη. Συγκεκριμένα, στα τέλη Μαΐου ο Αντόνιο Καπουάνο, σύμβουλος διεθνών σχέσεων του γραμματέα της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, φέρεται να συναντήθηκε με τον διπλωμάτη της ρωσικής πρεσβείας στην Ιταλία, Όλεγκ Κοστιούκοβ.

Η La Stampa αναφέρεται σε στοιχεία και έγγραφα που, όπως γράφει, προέρχονται από τις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες και προσθέτει ότι ο Κοστιούκοβ, σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, «ρώτησε τον Καπουάνο αν η Λέγκα εννοούσε να αποσύρει τους υπουργούς της από την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι».

Ο επικεφαλής του ιταλικού κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Ενρίκο Λέτα, ζήτησε άμεσα να δοθούν όλες οι πρέπουσες εξηγήσεις «για να εξακριβωθεί αν η Ρωσία έριξε την κυβέρνηση Ντράγκι». Από πλευράς του ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, από τη μεριά του, απάντησε ότι «πρόκειται για ανοησίες» και ότι «είναι το γνωστό, φανταστικό σενάριο, με κύρια στοιχεία τον Πούτιν, τον φασισμό, τον ρατσισμό και τον εθνικισμό».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter