Στον Πειραιά

«Λαβράκια» έβγαλε η ΕΛΑΣ σε έλεγχο για αυτοσχέδιους αγώνες ταχύτητας

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και τροχονομικών ελέγχων, που έχουν σχεδιασθεί από την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, για την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και λοιπών επικίνδυνων παραβάσεων που διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή διακίνηση των πολιτών, πραγματοποιήθηκε τις βραδινές ώρες της 15 προς 16/3/2018, ειδική εξόρμηση στην περιοχή του Β΄ Τμήματος Τροχαίας Πειραιά, με τη συνδρομή των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.).

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω ελέγχων συνελήφθησαν επτά (7) ημεδαποί, ενώ σε βάρος οκτώ (8) ανηλίκων υποβλήθηκαν τακτικές μηνύσεις, καθότι κατελήφθησαν να οδηγούν χωρίς να έχουν την απαιτούμενη από το νόμο άδεια ικανότητα οδήγησης.

Συνολικά διενεργήθηκαν εκατόν ενενήντα τέσσερις (194) τροχονομικοί έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν ογδόντα έξι (86) παραβάσεις επισείουσες διοικητικά πρόστιμα, εκ των οποίων οι είκοσι (20) επιφέρουν και επιπρόσθετες ποινικές κυρώσεις (δεκαπέντε σε βαθμό πλημμελήματος και πέντε σε βαθμό πταίσματος). Ειδικότερα:

Στέρηση άδειας οδήγησης: 15

Παραβάσεις θορύβου: 9

Να μην φέρει πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας: 7

Τοποθέτηση μεμβρανών σε υαλοπίνακες: 6

Ανασφάλιστα: 5

Μη χρήση προστατευτικού κράνους: 1

Κίνηση αντίθετη σε μονόδρομο: 1

Οδήγηση χάριν επίδειξης και εντυπωσιασμού:1

Λοιπές τροχαίες παραβάσεις: 41

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν (15) άδειες ικανότητας οδήγησης, (16) άδειες κυκλοφορίας και (12) πινακίδες κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.