Λαβρόφ για Κυπριακό: Το σύστημα των εγγυήσεων αποτελεί αναχρονισμό

Λαβρόφ για Κυπριακό: Το σύστημα των εγγυήσεων αποτελεί αναχρονισμό

Με σημερινό του ανακοινωθέν το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας αναφέρει ότι η χθεσινή τηλεφωνική συνομιλία του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Ρώσο ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ, έγινε κατόπιν αιτήματος του Κυπρίου Προέδρου

Με σημερινό του ανακοινωθέν το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας αναφέρει ότι η χθεσινή τηλεφωνική συνομιλία του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Ρώσο ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ, έγινε κατόπιν αιτήματος του Κυπρίου Προέδρου, ο οποίος ενημέρωσε τον κ. Λαβρόφ για την παρούσα κατάσταση πραγμάτων αναφορικά με τις συνομιλίες για το Κυπριακό.

Το σύστημα των εγγυήσεων «αποτελεί αναχρονισμό», είπε ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας Σεργκέϊ Λαβρόφ στον πρόεδρο Αναστασιάδη, αναφέρει η ανακοινωση του ρωσικού ΥΠΕΞ και προσθέτει: «Η Μόσχα θεωρεί ότι στη μεταβατική περίοδο η πιο αποτελεσματική εγγύηση θα μπορούσε να προέρχεται από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Στο ίδιο ανακοινωθέν αναφέρεται επίσης ότι η Μόσχα δια του κ. Λαβρόφ επαναβεβαίωσε για τη συνεχή της υποστήριξη στις συνομιλίες με στόχο την εξεύρεση βιώσιμης και λειτουργικής λύσης προς το συμφέρον και των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο. Η Ρωσία, προστίθεται, θα στηρίξει λύση την οποία οι ίδιοι οι Κύπριοι θα επιλέξουν.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ είπε στον κ. Αναστασιάδη ότι «η Μόσχα πιστεύει πως ένα μοντέρνο, ανεξάρτητο κράτος δεν έχει ανάγκη από έξωθεν εγγυητές».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter