Λάβρος Πολάκης κατά Δικαστών: Είστε προβλέψιμοι - Πριν βγάλετε ανακοίνωση ενημερωθείτε

Άμεση ήταν η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων η οποία κάνει λόγο για "Θεσμική εκτροπή".

Ο κ. Πολάκης σε αρκετά επίσημο ύφος, στην περισσότερο επιστολή και όχι ανάρτησή του, διευκρινίζει πως έχει αποστείλει τέσσερις αναφορές προς την Εισαγγελία του Αρείου πάγου για κάθε μια από τις υποθέσεις που αναφέρονται στην επίμαχη ανάρτηση, ενώ παράλληλα αναφέρει πως δεν μίλησε για πολιτικό χρόνο, αλλά για υποθέσεις μείζονος Δημοσίου συμφέροντος, που πρέπει να ολοκληρωθούν.

Διαβάστε ακόμη: Η επιλεκτική αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας καλεί την Ένωση Δικαστών να ενημερώνεται πριν προβεί σε ανακοινώσεις.

Αναλυτικά η απάντηση του Παύλου Πολάκη:

«ΠΡΟΣ ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ-ενταύθα

Αξιότιμοι κύριοι

1) διάβασα την ανακοίνωση σας.

2) καθιστασθε πλέον προβλέψιμοι καθώς κάθε φορά που κάποιος θίγει κάτι στη λειτουργία της Δικαιοσύνης μιλάτε για "θεσμική εκτροπή"

3) Πριν βγάλετε την ανακοίνωση, ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ πως: Από τις 31/12/18 έχω αποστείλει ως Αναπλ Υπ υγείας 4 (τέσσερις) αναφορές προς την Εισαγγελεια του Αρείου πάγου για κάθε μια από τις υποθέσεις που αναφέρονται στην ανάρτηση ,ζητώντας να υπάρξει ΑΡΜΟΔΙΩΣ ο προβλεπόμενος ΕΛΕΓΧΟΣ καθώς κατά την εκτίμηση μου οι υποθέσεις αυτές ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ .

4) Εγώ δε μίλησα για "πολιτικό χρόνο" όπως τεχνηέντως αναφέρει η ανακοίνωση σας ,αλλά για ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗΣΟΥΝ !!!

5) Μια που το έφερε η κουβέντα, πιστεύω πως αναγκαίο θα ήταν η "κλεψύδρα του δικαστικού χρόνου" να ρυθμιστεί (για τέτοιες υποθέσεις τουλάχιστον) να μετράει σε μήνες και όχι σε δεκαετίες όπως το παρελθόν (π.χ. ζημενς,c4i,κλπ)

Μετά τιμής

Παύλος Πολάκης αν .Υπ.Υγειας»

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.