Λαδέμπορας από κούνια

Λαδέμπορας από κούνια

«Αυτό που είναι πρόβλημα για τον καταναλωτή είναι όφελος για τον παραγωγό». Η φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνέντευξη του στον Νίκο Χατζηνικολάου θα γραφτεί στη λίστα με τα γνωστότερα αποφθέγματα της ιστορίας, πλάι σε αυτά του Νίτσε, του Κουμφούκιου, του Αριστοτέλη, του Αϊνστάιν, του Σέξπιρ.
Να θέτει ο δημοσιογράφος το ζήτημα της υψηλής τιμής του λαδιού και ο πρωθυπουργός να απαντά ότι θα κερδίσει ο παραγωγός. Δεν ξανάγινε…


*** Κύριε Μητσοτάκη είναι υψηλές οι τιμές των καυσίμων.
Ναι, αλλά θα κερδίσουν τα διυλιστήρια.
Κύριε Μητσοτάκη είναι υψηλές οι τιμές στην ηλεκτρικής ενέργειας.
Ναι, αλλά θα κερδίσουν οι εταιρείες ενέργειας.
Κύριε Μητσοτάκη είναι υψηλές οι τιμές στις τηλεπικοινωνίες.
Ναι, αλλά θα κερδίσουν οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών.
Κύριε Μητσοτάκη δεν έχουμε να φάμε.
Ναι, αλλά κερδίζουν οι πλούσιοι.
Κύριε Μητσοτάκη δεν πάει άλλο.
Πάει, πάει…

*** Ξέρει όμως ο Μητσοτάκης από λάδι. Έχει πάρει και επιδοτήσεις χιλιάδων ευρώ για τις 2.052 ελιές που έχει, ενώ είχε λάβει και αποζημίωση για 50 ελιές από τον ΕΛΓΑ. Μόνο που στη σχετική αίτηση ο άριστος πρωθυπουργός ως λόγο αποζημίωσης είχε γράψει «πλυμήρα» και όχι πλημμύρα. Θα μου πεις εδώ είχε γράψει λάθος στο Πόθεν Έσχες την ονομασία του υπουργείου που διοικούσε. «Υπουργός διοικιτικής μεταρίθμησης», είχε γράψει ο απόφοιτος του Κολάμπια.


*** Ο χειμώνας αναμενόταν που αναμενόταν να είναι δύσκολος, έρχεται και η υψηλή τιμή του λαδιού και στο τέλος θα μας κλαίνε οι ρέγγες. Η τιμή του λαδιού δεν αφορά μόνο το λάδι, αφορά και χιλιάδες προϊόντα στα οποία το λάδι αποτελεί βασικό συστατικό και η τιμή τους, φυσικά, θα εκτοξευτεί. Για να μην πω για τα προβλήματα που θα προκαλέσουν στην Υγεία από νοθευμένα λάδια που θα πωλούνται στη μαύρη αγορά. Για πηγαίνετε μια βόλτα στις λαϊκές λαϊκών γειτονιών και στα παζάρια του Σχιστού και του Ελαιώνα να δείτε τι γίνεται. Δυο δυο τα αγοράζουν κάποιοι τα 5λιτρα μπουκάλια. Τι έχει μέσα δεν ξέρω. Ούτε αυτοί που τα αγοράζουν ξέρουν. Ξέρουν όμως ότι δεν τους περισσεύει ούτε ευρώ.

*** Ο Παύλος Μαρινάκης φαίνεται πως ξεπερνά και τον Γιάννη Οικονόμου. Ο ίδιος ενώ κάλυψε τους Λευτέρη Αυγενάκη και Άδωνη Γεωργιάδη για τους πολιτικούς εκβιασμούς που έκαναν εν μέσω των δύο αναμετρήσεων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Κυριάκος τους «άδειασε». Τι πιο λογικό, λοιπόν, να ρωτηθεί (συγκεκριμένα από το Documento) και τον Μηνά Κωνσταντίνου για το τι ακριβώς συμβαίνει. Η απάντησή του στο παρακάτω βίντεο:

*** Ούτε συμφωνώ που έφυγε πριν την ολοκλήρωση των αυτοδιοικητικών εκλογών, ούτε ότι δεν έδωσε δια ζώσης το «παρών» στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Η γνώμη μου είναι ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έπρεπε και στις δύο αυτές περιπτώσεις να είναι εδώ και να προγραμματίσει τον γάμο του σε μια άλλη ημερομηνία. Το ότι όμως παντρεύεται τον άνθρωπό του και μοιράζει νέα εγκεφαλικά στους ομοφοβικούς, χριστιανοταλιμπάν, ακροδεξιούς και στα διάφορα είδη σκουληκιών, του βγάζω το καπέλο.

*** Το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει, λέει, τελικά 23-25 Φεβρουαρίου. Εγώ πάλι πιστεύω ότι θα γίνει μετά τις Ευρωεκλογές. Εδώ είμαστε. Μέχρι τότε θα πλακώνονται με δηλώσεις στα κανάλια και στα ραδιόφωνα και όταν τελικά γίνει με το καλό θα γίνει χαμούλης. Το ποια θέση ακριβώς θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές είναι άλλος λογαριασμός.

*** «Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά»


H NTAMA

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter