ΛΑΕ-ΑΑ: Ψήφo στη «Λαϊκή Συσπείρωση» – Στις άλλες περιπτώσεις, κατά συνείδηση

ΛΑΕ-ΑΑ: Ψήφo στη «Λαϊκή Συσπείρωση» – Στις άλλες περιπτώσεις, κατά συνείδηση

Σε στήριξη των συνδυασμών της Λαϊκής Συσπείρωσης στους δήμους που συμμετέχουν στο β΄ γύρο των τοπικών εκλογών και επιλογές κατά συνείδηση σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, κυρίως με πολιτικά κριτήρια, καλεί μέλη και φίλους της η ΛΑΕ- Ανυπότακτη Αριστερά. Την απόφαση αυτή έλαβαν τα συλλογικά όργανα της.

Την ίδια ώρα, αποτιμώντας τα αποτελέσματα του α΄γύρου, η ΛΑΕ-ΑΑ , αν και καταγράφει τον εν γένει αρνητικό συσχετισμό, χαρακτηρίζει ως θετική την ενίσχυση «αρκετών ενωτικών, αγωνιστικών» δημοτικών συνδυασμών που στήριξε η ΛΑΕ ΑΑ, το ΜΕΡΑ25 και άλλες δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς- ιδιαιτέρα εκεί όπου συμμετείχε όλη η Ριζοσπαστική Αριστερά (Θεσσαλονίκη, Μαρούσι κλπ)- «που κατόρθωσαν να ξεπεράσουν το αντιδημοκρατικό όριο του 3% ή να φτάσουν και σε διψήφια νούμερα».

Στην απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΕ-ΑΑ υπάρχει ξεχωριστή αναφορά -χωρίς να καταγράφεται ονομαστικά- στην παράταξη «Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα» με επικεφαλής τον δικηγόρο Κώστα Παπαδάκη, που έλαβε ποσοστό 6,09% στο δήμο Αθηναίων. Αν και δεν έδωσε γραμμή στήριξή της στον α΄γύρο, η ΛΑΕ-ΑΑ κρίνει θετικό το αποτέλεσμα του συνδυασμού τον οποίο στήριξαν δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς στην Αθήνα, «παρά τα φαινόμενα αποκλεισμών στη συγκρότησή του, που πρέπει να ξεπεραστούν στην συλλογική λειτουργία του από εδώ και στο εξής».

Ταυτόχρονα, αναδεικνύεται η αρνητική επίδραση του καλπονοθευτικού συστήματος, καθώς παρά το γεγονός ότι δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς διατήρησαν ή αύξησαν την επιρροή τους, δεν κατόρθωσαν να εκλέξουν συμβούλους σε επίπεδο Περιφερειών. Σύμφωνα με την εκτίμηση της ΛΑΕ-ΑΑ σε αυτή την εξέλιξη συνέβαλε και ο κατακερματισμός των δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Εκφράζει την πεποίθηση ότι πρέπει να ενισχυθούν οι αγώνες , τονίζοντας ότι η παντοδυναμία της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι παντοτινή, και προβάλλει την ανάγκη για την κοινή δράση όλων των δυνάμεων της ριζοσπαστικής, αγωνιστικής αριστεράς, με γνώμονα μια ανατρεπτική αλλά και πειστική εναλλακτική πρόταση.

Οσον αφορά στο β΄γύρο των τοπικών εκλογών της 15ης Οκτώβρη, η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας αναφέρει τα εξής:
«Η ΛΑΕ ΑΑ καλεί τα μέλη και τους φίλους της να στηρίξουν τους δημοτικούς συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης στους δήμους που συμμετέχουν στο 2ο γύρο. Στους υπόλοιπους Δήμους και Περιφέρειες, να αποδοκιμάσουν κυβερνητικούς και νεοφιλελεύθερους υποψηφίους και να κρίνουν οι ίδιοι/ες τι θα ψηφίσουν με βάση αγωνιστικά, αυτοδιοικητικά και, κυρίως, πολιτικά κριτήρια».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter