Λαγκάρντ μετά το «Veto» Ουγγαρίας και Πολωνίας: Το σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα

Λαγκάρντ μετά το «Veto» Ουγγαρίας και Πολωνίας: Το σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι το σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης πρέπει να τεθεί σε λειτουργία χωρίς καθυστέρηση, την στιγμή που η διαδικασία έχει ακινητοποιηθεί εξαιτίας του βέτο της Ουγγαρίας και της Πολωνίας.

Το ευρωπαϊκό σχέδιο ανάκαμψης, που ονομάζεται Next Generation EU πρέπει να τεθεί σε λειτουργία χωρίς καθυστέρηση», δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ οι 27 ευρωπαίοι ηγέτες συνέρχονται το απόγευμα μέσω τηλεδιάσκεψης για να συζητήσουν τρόπους για την έξοδο από την κρίση.

Παρά τις πολύ ενθαρρυντικές ειδήσεις σχετικά με τα υποψήφια εμβόλια κορoνοϊού τις τελευταίες εβδομάδες, οι οικονομικές προοπτικές για την Ευρωζώνη εξακολουθούν να χαρακτηρίζονται από υψηλή αβεβαιότητα, δήλωσε την Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Απευθυνόμενη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι η πρόσφατη αύξηση των περιπτώσεων Covid-19 σε ολόκληρη την Ευρώπη και τα επακόλουθα μέτρα περιορισμού έχουν προστεθεί στο «ήδη αυξημένο επίπεδο αβεβαιότητας», γεγονός που θέτει σοβαρή πρόκληση για την παγκόσμια οικονομία.

Η Λαγκάρντ επεσήμανε τη μερική και άνιση ανάκαμψη στην αύξηση του ΑΕΠ, καθώς και την επίμονη αδυναμία στον τομέα των υπηρεσιών ως βασικά ζητήματα που επηρεάζουν τις προοπτικές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter