Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ αναγνωρίζει τις θυσίες του ελληνικού λαού

Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ αναγνωρίζει τις θυσίες του ελληνικού λαού

Τις θυσίες του ελληνικού λαού αναγνώρισε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας σε εκδήλωση του Atlantic Council στην Ουάσιγκτον με θέμα το ρόλο της διαφάνειας στην αύξηση της οικονομικής σταθερότητας.

 Ωστόσο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα mignatiou.com, χαρακτήρισε ως «απολύτως αναγκαίες» τις μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και το συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδος. «Η Ελλάδα πρέπει να διευρύνει της φορολογική βάση στο φόρο εισοδήματος για να επιτρέψει μια πιο δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών», ανέφερε ειδικότερα η κ. Λαγκάρντ, σημειώνοντας ότι «πολλοί λίγοι άνθρωπου σηκώνουν σήμερα το βάρος της φορολογίας».

Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό σύστημα, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου, η γενική διευθύντρια υποστήριξε πως απαιτούνται περαιτέρω μεταρρυθμίσεις, ώστε να βελτιωθεί η βιωσιμότητα του και να επιτρέψει μια πιο στοχευμένη προστασία εκείνων που είναι πιο ευάλωτοι.

Επίσης, η κ. Λαγκάρντ υπογράμμισε την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων και ανέφερε: «Αναγνωρίσαμε πως κάποιες μεταρρυθμίσεις έχουν γίνει. Άλλες μεταρρυθμίσεις όμως δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί. Και πρέπει να γίνουν για να απελευθερώσουν τη δυναμική της οικονομίας. Οι μεταρρυθμίσεις είναι απολύτως αναγκαίες».

Για την αντίδραση των ελληνικών αρχών στο περιεχόμενο των εκθέσεων του ΔΝΤ, είπε πως από την πλευρά του Ταμείου έγινε προσπάθεια οι εκθέσεις να αποτυπώνουν με ειλικρίνεια το πού βρίσκεται η ελληνική οικονομία και το τι πρόοδος έχει συντελεστεί. «Στις ελληνικές αρχές δεν άρεσαν κάποια από τα πράγματα που είπαμε», σημείωσε η επικεφαλής του Ταμείου.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδος, σύμφωνα με τον ίδιο ειδησεογραφικό ιστότοπο, ανέφερε πως η έλλειψη δημοσιονομικής διαφάνειας ήταν ένα από τα θέματα που οδήγησαν στην ελληνική κρίση το 2010. «Το ελληνικό έλλειμμα αναθεωρήθηκε από το 6% στο 13% και υψηλότερα, και τα στοιχεία της χώρας διαρκώς αναθεωρούνταν από την Eurostat», είπε και προσέθεσε πως δεν γνωρίζει το εάν «η δουλειά στο σκέλος της στατιστικής διαφάνειας έχει ολοκληρωθεί».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter