Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ δε ζητά νέα μέτρα από την Ελλάδα – «Οι Έλληνες κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες»

Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ δε ζητά νέα μέτρα από την Ελλάδα  – «Οι Έλληνες κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες»

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν ζητά νέα μέτρα, αλλά να εφαρμοστούν αυτά που συμφωνήθηκαν, ξεκαθάρισε η διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Η Ελλάδα έχει κάνει πολλή δουλειά και οι Έλληνες κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες, ανέφερε η Λαγκάρντ σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου του Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, προσθέτοντας πως «είναι πολύ εντυπωσιακό».

Η διευθύντρια του ΔΝΤ τόνισε ότι επιμένει στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, για το οποίο συνεχίζει τη συζήτηση με την Ευρώπη και την Ελλάδα, ενώ σχετικά με τη σχεδιαζόμενη μετεξέλιξη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, η Λαγκάρντ είπε ότι η συνεργασία του με το ΔΝΤ θα συνεχισθεί.

Σχολίασε δε την αποχώρηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, σημειώνοντας πως κρατούσε την Ευρωζώνη εστιασμένη στις κρίσιμες στιγμές, αν και δεν συμφωνούσαν πάντα.

Νωρίτερα το ΔΝΤ έδωσε διευκρινήσεις προς τους δημοσιογράφους, παραπέμποντας σε έκθεση του προηγούμενου καλοκαιριού, τονίζοντας ότι δεν ζητά από την ελληνική κυβέρνηση λήψη μέτρων για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό που προκύπτει από τη διαφορά του με τους Ευρωπαίους ως προς το ποσοστό του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter