Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
«Ενισχύεται η εμπιστοσύνη της αγοράς»

Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ είναι πιο αισιόδοξο για την παγκόσμια ανάκαμψη

Την αισιοδοξία της για την παγκόσμια ανάπτυξη εξέφρασε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, επισημαίνοντας πως οι προβλέψεις δείχνουν πολύ καλύτερες απ’ ό,τι τον Ιούλιο.

«Η πολυαναμενόμενη παγκόσμια ανάκαμψη ριζώνει... Την επόμενη εβδομάδα θα δημοσιοποιήσουμε την επικαιροποιημένη μας πρόβλεψη ενόψει της Ετήσιας Συνόδου μας και πιθανόν θα είναι ακόμα πιο αισιόδοξη», δήλωσε χαρακτηριστικά αργά το βράδυ της Πέμπτης (τοπική ώρα) η Κριστίν Λαγκάρντ σε ομιλία της στην Ουάσινγκτον ενόψει της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ΔΝΤ ανέμενε τον Ιούλιο πως η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 3,5% φέτος και 3,6% το 2018.

Η Λαγκάρντ δήλωσε ότι.

Σύμφωνα με την επικεφαλής του ΔΝΤ, σχεδόν το 75% του πλανήτη βιώνει μια ανοδική πορεία καταγράφοντας την πιο ευρείας βάσης επιτάχυνση από την αρχή της δεκαετίας, ενώ παράλληλα βελτιώνεται και η χρηματοπιστωτική σταθερότητα καθώς το τραπεζικό σύστημα καθίσταται πιο σταθερό και ενισχύεται η εμπιστοσύνη της αγοράς.

«Βλέπουμε κάποιες ακτίνες ήλιου αλλά δεν είναι καθαρός ο ουρανός», δήλωσε η Λαγκάρντ, επικαλούμενη τα υψηλά επίπεδα χρέους, την υπερβολική ανάληψη ρίσκου στις χρηματοπιστωτικές αγορές και τις υψηλές γεωπολιτικές εντάσεις ως απειλές στην παγκόσμια ανάκαμψη.

Η Λαγκάρντ κάλεσε τις χώρες να αξιοποιήσουν την ανοδική πορεία για να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις, όπως επενδύσεις στην εκπαίδευση, την έρευνα και την ανάπτυξη, καθώς και στις υποδομές προκειμένου να ενισχύσουν την παραγωγικότητα και να ενδυναμώσουν την ανοικτή σε όλους ανάπτυξη. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.