«Λαγός» της κυβέρνησης ο Κύρτσος, μιλά και πάλι για το ενδεχόμενο μείωσης μισθών και συντάξεων

«Λαγός» της κυβέρνησης ο Κύρτσος, μιλά και πάλι για το ενδεχόμενο μείωσης μισθών και συντάξεων

Στο προσφιλές του θέμα επανέρχεται ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κύρτσος ο οποίος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο μειώσεων στους μισθούς και τις συντάξεις.

Ο κ. Κύρτσος είχε αναφερθεί ξανά σε αυτό, μέσω του Twitter αλλά και σε δηλώσεις του στα κανάλια καθώς όπως φαίνεται λειτουργεί ως λαγός της κυβέρνησης για να προϊδεάσει…

Αναφέρει μάλιστα πως τέλη Μαίου τελειώνουν και τα χρήματα… Σε αυτό το θέμα απανήλθε και σήμερα ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος. 

Από τη μία βέβαια λέει πως δεν είναι η ώρα και από την άλλη το λέει:

«Δεν είναι ώρα να θέσουμε θέμα μείωσης μισθών ή συντάξεων. Το δημόσιο πάντα θεωρείται ξεχωριστός εργοδότης. Αν τραβήξει η κρίση όμως, θα τεθούν τέτοια ζητήματα, γιατί δε θα μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε την όλη προσπάθεια, αλλά και γιατί θα είναι άδικο να παίρνουν 800 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα και οι άλλοι τους μισθούς και τις συντάξεις τους».

Αυτά είπε σε συνέντευξή του στο Focus FM προσθέτοντας μάλιστα ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα φέρει κοινωνική αναταραχή, διαπίστωση που δεν χρειάζεται ούτε μάντης να είσαι ούτε ιδιαίτερα έξυπνος!

Αλλά ο κ. Κύρτσος ρίχνει τις ευθύνες στον κορονοϊό, γιατί δεν θα φταίει η κυβέρνηση αλλά η πανδημία:

«Αν αρχίσουμε να «κουρεύουμε», θα πάμε σε κοινωνικό διχασμό, αλλά αυτό δεν το αποκλείει ο κορονοϊός, όχι η κυβέρνηση. Αν μπούμε και στο φθινόπωρο σε περίεργη κατάσταση, θα πρέπει να κάνουμε νέους υπολογισμούς. Μπορεί μέχρι τότε οι Ευρωπαίοι να έχουν καταλάβει το λάθος τους, δεν μπορούμε όμως να αποκλείσουμε ένα σενάριο αναγκαστικού σφιξίματος της ζώνης».

Αλλά παράλληλα απαντά και στον ΣΥΡΙΖΑ αποκλείοντας άμεσα μέτρα μεγάλου βεληνεκούς, όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Το βήμα-βήμα είναι η σωστή προσέγγιση, γιατί δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Φανταστείτε να ρίξουμε όλα τα λεφτά από τους πρώτους 2-3 μήνες και το πρόβλημα να κρατήσει 6 μήνες. Θα έχουμε μείνει από λεφτά. Κατανοώ την αντιπολίτευση, αλλά ο Μητσοτάκης είναι έμπειρος και το πηγαίνει καλά και στην υγεία και στην οικονομία», είπε ο Γιώργος Κύρτσος.

Το ότι με αυτόν τον τρόπο θα κλείσουν δεκάδες χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ρίχνοντας τον κόσμο στην ανεργία, ενώ ο κύκλος εργασιών τους θα πάει σε μεγάλες, δεν το σκέφτεται ο κ. Κύρτσος.

Ή ίσως αυτό είναι το ζητούμενο…

Γιατί αν η κρίση κρατήσει για πολλούς μήνες, τότε αλίμονο σε όλη την Ευρώπη! 

https://www.focusfm.gr/synenteyxeis/item/132597-%CE%B1%CE%BD-%C2%AB%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%AE%CE%BE%CE%B5%CE%B9%C2%BB-%CE%B7-%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B7-%CE%B8%CE%B1-%CF%84%CE%B5%CE%B8%CE%B5%CE%AF-%CE%B8%CE%AD%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B8%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%AC%CE%BE%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CE%B3-%CE%BA%CF%8D%CF%81%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-focus-fm-%CE%B7%CF%87%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF.html

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter