Λαϊκή Συσπείρωση: Debate για τις τοπικές εκλογές ζητούν Πρωτούλης και Σοφιανός

Λαϊκή Συσπείρωση: Debate για τις τοπικές εκλογές ζητούν Πρωτούλης και Σοφιανός

«Εξαφανισμένες» από το δημόσιο διάλογο είναι οι τοπικές κάλπες, λίγες ημέρες πριν από την 8η Οκτωβρίου 2023, ημέρα που θα διεξαχθούν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Η Λαϊκή Συσπείρωση (παράταξη που στηρίζει το ΚΚΕ σε δήμους και περιφέρειες) χαρακτηρίζει την απουσία οργανωμένων συζητήσεων και αντιπαράθεσης θέσεων στα ΜΜΕ ως απαράδεκτη κατάσταση και συνειδητή επιλογή των κυβερνητικών και άλλων επιτελείων με στόχο να πραγματοποιηθούν «στα βουβά» οι εκλογές στη αυτοδιοίκηση. Μάλιστα, ελάχιστες είναι οι εμφανίσεις στα ΜΜΕ των υποψηφίων των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ, τρίτη πολιτική δύναμη στο Δήμο Αθήνας και συνολικά στην Αττική. Με αυτά τα δεδομένα, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Πρωτούλης και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας Νίκος Σοφιανός, ζητούν από τα ΜΜΕ, ιδιαίτερα τους πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς και πρωτίστως τη δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ, να αναλάβουν την πρωτοβουλία «να διοργανώσουν -όπως έχουν κάνει στο παρελθόν- debate υποψηφίων για την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο της Αθήνας κι ας αναλάβει η κάθε παράταξη την ευθύνη για τη συμμετοχή της ή για την αποφυγή της αντιπαράθεσης».

Το απόγευμα της Παρασκευής (22 Σεπτεμβρίου 2023), εξέδωσαν κοινή δήλωση με τίτλο «Να διεξαχθούν debate για τις δημοτικές & περιφερειακές εκλογές». Σ΄αυτήν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη Λαϊκή Συσπείρωση Γιάννης Πρωτούλης και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη Λαϊκή Συσπείρωση Νίκος Σοφιανός αναφέρουν τα εξής :

«Παρότι απομένουν λιγότερες από 20 μέρες για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτώβρη, οι εμφανίσεις στα ΜΜΕ των υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης, των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ, 3η πολιτική δύναμη στο Δήμο Αθήνας και συνολικά στην Αττική, είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού. Πολύ περισσότερο -και σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκλογές- απουσιάζουν εκκωφαντικά οι οργανωμένες συζητήσεις μεταξύ των υποψηφίων, ενώ οι υποψήφιοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι της ΝΔ, ειδικά στην Αττική, αποφεύγουν συστηματικά την πολιτική αντιπαράθεση.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη κατάσταση και συνειδητή επιλογή των κυβερνητικών και άλλων επιτελείων, με στόχο οι εκλογές να πραγματοποιηθούν «στα βουβά». Επιλογή που ταυτόχρονα εξυπηρετεί και τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, ώστε να μην αποκαλυφθούν οι συγκλίσεις τους με τη ΝΔ στην ίδια αντιλαϊκή πολιτική.

Όλα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας, από τις καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες που ζήσαμε ξανά και φέτος, ως την επίθεση στο λαϊκό εισόδημα κ.ά, άπτονται και των αρμοδιοτήτων των δημοτικών και περιφερειακών αρχών, των προτεραιοτήτων τους προς όφελος μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων και σε βάρος των αναγκών του λαού. Γι’ αυτό και είναι κρίσιμο οι θέσεις όλων των υποψηφίων να γίνουν γνωστές πριν τις εκλογές!

Καλούμε τα ΜΜΕ, ιδιαίτερα τους πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς και πρωτίστως τη δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ, να αναλάβουν την πρωτοβουλία να διοργανώσουν -όπως έχουν κάνει στο παρελθόν- debate υποψηφίων για την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο της Αθήνας κι ας αναλάβει η κάθε παράταξη την ευθύνη για τη συμμετοχή της ή για την αποφυγή της αντιπαράθεσης».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter