Λαϊκό Μανιφέστο

Λαϊκό Μανιφέστο

Αποσβολωμένη και απογοητευμένη έχουν αφήσει τη μεγαλύτερη μερίδα του λαού οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, μπροστά στη δύνη μιας πραγματικότητας, που φαντάζει τόσο αδυσώπητη και που έχει τη δύναμη να σε καταπιεί και να σε εξοντώσει.

 Αυτό ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα των εκλογών της 26ης Μαΐου: το βαθιά ριζωμένο σύστημα της ολιγαρχίας, του νεοφιλελευθερισμού και της διαφθοράς επικρατεί ενάντια ενός ιδεολογικού μεν, αλλά αφενός ρομαντικού, επαναστατικού τρόπου διαχείρισης της δύναμης του εχθρού. Το μήνυμα των εκλογών όμως, για όσους θέλουν να δουν πέρα από αριθμούς και πολιτικές αναλύσεις που λίγο βοηθάνε στην παρούσα στιγμή, δεν είναι η υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη ή του Βαγγέλη Μαρινάκη ενάντια στον Αλέξη Τσίπρα. Είναι η αδυναμία της ριζοσπαστικής αριστεράς να εμπνεύσει το επαναστατικό πρόταγμα στο λαό, στο όνομα του οποίου αγωνίζεται και παλεύει. Η ‘σφαλιάρα’ που έφαγε η προοδευτική αριστερά, δεν πρέπει παρά να λειτουργήσει ως κώδωνας κινδύνου, ως ευκαιρία αναστοχασμού και ριζοσπαστικής ανασυγκρότησης, λέγοντας ίσα λόγια στο λαό και όχι ταΐζοντάς τον θεωρία, η οποία καμία αλλαγή δεν επιφέρει στην καθημερινότητά του.

Με ηττοπάθεια, μετριοπάθεια, αυτολύπηση και μετριότητα δεν κερδίζεις εκλογές. Όταν έχεις απέναντι σου ένα καλά εκπαιδευμένο σύστημα το πολεμάς… δεν το χλευάζεις, δεν το υποτιμάς.

Διαβάστε τη συνέχεια στο koutipandoras.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter