Λάκης Λαζόπουλος: Ο Λιγνάδης ήταν ένας δημόσιος υπάλληλος της τέχνης που σκαρφάλωσε ψηλά σαν φίδι

Λάκης Λαζόπουλος: Ο Λιγνάδης ήταν ένας δημόσιος υπάλληλος της τέχνης που σκαρφάλωσε ψηλά σαν φίδι
Στιγμιότυπο από την θεατρική παράσταση "Ο τυχαίος Θάνατος ενός αναρχικού" στο Θέατρο ΓΚΛΟΡΙΑ του Ντάριο Φο σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα , Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021 (ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΤΟΥΛΟΓΕΝΝΗΣ/ PANORAMAPRESS)

Ξεκάθαρη θέση πήρε ο Λάκης Λαζόπουλος για τον Σάκη Ρουβά και όσα είπε για τον Δημήτρη Λιγνάδη. Μέσα από το podcast, που κάνει κάθε εβδομάδα ο ηθοποιός και συγγραφέας διαφώνησε με τον τραγουδιστή και, μάλιστα, τόνισε πως ο Σάκης Ρουβάς πάλευε στη διατύπωση και όχι στο νόημα και πως δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθεί, την επόμενη ημέρα, να αλλάξει τις δηλώσεις του.

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που υπογραμμίζει ο Λάκης Λαζόπουλος για τα λεπτά όρια μεταξύ φιλίας και υπεράσπισης ενός ανθρώπου που κατηγορείται για βιασμούς ανηλίκων: «Ναι βεβαίως μπορεί να είναι φίλος μας ο βιαστής. Ναι μπορούμε να πέσουμε απ’ τα σύννεφα αλλά δεν μπορεί από το χτύπημα που θα πάθουμε απ’ το πέσιμο να λέμε μ@@@@@@@ και να παλεύουμε να υπερασπιστούμε αυτό που ούτε οι ίδιοι δεν μπορούν και δεν τολμούν να υπερασπιστούν», πρόσθεσε με τον δικό του δεικτικό τρόπο ο ίδιος».

Όσο, για τον ίδιο τον Λιγνάδη τον αποκαλεί δημόσιο υπάλληλο της τέχνης που σκαρφάλωσε ψηλά σαν φίδι, έχοντας την πλειοψηφία του Τύπου να τον «λιβανίζουν».

«Είχε τοποθετηθεί μία ζωή σε θέσεις εξουσίας. Είχε τα λιβανιστήρια του Τύπου να μιλούν για το φοβερό του έργο, το οποίο ήταν κατά κανόνα χρηματοδοτούμενο από το κράτος. Ένας δημόσιος υπάλληλος της τέχνης που σκαρφάλωσε ψηλά σαν φίδι, που πήρε τον Ρουβά και τον έκανε Διόνυσο στις Βάκχες και του δόθηκε του Ρουβά και το βραβείο Καρόλου Κουν εκείνη την εποχή παρακαλώ».

Ωστόσο, ό,τι κι αν ήταν μέχρι τη στιγμή που του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες περί κατά συρροήν βιασμών, ανήκει στο παρελθόν. «Αλλά είναι βιαστής. Τι πάει να πει συμπάσχω; Πάσχει το θύμα, δεν πάσχει ο βιαστής. Ούτε μπορείς να πηγαίνεις την άλλη μέρα και να λες άλλα και να ισχύουν τα άλλα επειδή τα είπες. Δεν μπορεί όλοι σε αυτόν τον τόπο να κάνουν το ακροβατικό του Άδωνι, το χάρισμα το έχει αυτός μόνο παιδιά, τέλος».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter