Λακόπουλος στο Ειδικό Δικαστήριο: «Τιμωρητική μανία κατά της Τουλουπάκη επειδή η εισαγγελέας τόλμησε να κάνει το καθήκον της»

Λακόπουλος στο Ειδικό Δικαστήριο: «Τιμωρητική μανία κατά της Τουλουπάκη επειδή η εισαγγελέας τόλμησε να κάνει το καθήκον της»

«Δεν έχει υπάρξει ποτέ τέτοια αντιμετώπιση δικαστικού ή εισαγγελικού λειτουργού στον τόπο», κατέθεσε ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, ο δημοσιογράφος Γιώργος Λακόπουλος, αναφερόμενος στην επίθεση που δέχτηκε η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη από  ΜΜΕ και πολιτικούς.

Ο μάρτυρας χαρακτήρισε την επίθεση αυτή «άδικη και εκφοβιστική» ενώ σε άλλο σημείο της κατάθεσής του υπογράμμισε ότι «στην υπόθεση Novartis πολιτικοί που ερευνήθηκαν μετά από καταγγελίες είχαν προστασία από κόμματα που λειτούργησαν σαν το λημέρι του λήσταρχου Νταβέλη».

Όσον αφορά τις επιθέσεις που δέχτηκε η εισαγγελική λειτουργούς από πολιτικά πρόσωπα ο μάρτυρας τις απέδωσε «σε αίσθημα ατιμωρησίας που διέκρινε κάποιους από αυτούς», ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά το παράδειγμα της ανεπίτρεπτης δήλωσης του Ά. Γεωργιάδη (σ.σ. «να πάει στη φυλακή η Τουλουπάκη») -ακόμη και μετά το δικαστικό Βούλευμα που τη δικαιώνει- και είπε ότι οι στοχευμένες αυτές επιθέσεις «υποδηλώνουν τιμωρητική μανία, επειδή η εισαγγελέας τόλμησε να κάνει το καθήκον της». έναν άνθρωπο που νιώθει ότι έχει το ακαταδίωκτο.

Ο Γ.Λακόπουλος κατά την κατάθεσή του ανέφερε ότι η εισαγγελική έρευνα για τα πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση Novartis ήταν νόμιμη και επιβεβλημένη, εφόσον υπήρχαν επώνυμες καταγγελίες και αναφορές. Οι μάρτυρες που δεν ήταν «κουκουλοφόροι», αλλά «γνωστοί στην Πολιτεία που τους έθεσε υπό προστασία, κρίνοντας ότι ήταν σε θέση να γνωρίζουν», με την πρόεδρο του δικαστηρίου να παρεμβαίνει λέγοντας: «Ήταν θεσμός του κράτους».

«Είναι αδιανόητο σε ευρωπαϊκή χώρα, ο εισαγγελέας που διενεργεί μια νόμιμη έρευνα, να χαρακτηρίζεται μέλος συμμορίας και να δέχεται απειλές από ερευνώμενους και υποστηρικτές τους» κατέθεσε και πρόσθεσε: «Με αυτή τη λογική θα συμβεί το ίδιο για τον εφοριακό ή τον τροχονόμο που ερευνούν κάποιον, αλλά αυτός θεωρεί τον εαυτό του υπεράνω του νόμου».

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «το μήνυμα των επιθέσεων και της δίωξής στους εισαγγελείς Διαφθοράς ήταν ότι ”όποιος εισαγγελέας ή ανακριτής κάνει τη δουλειά του, όταν πρόκειται για ισχυρά πρόσωπα θα έχει δυσάρεστες συνέπειες”».

Τέλος ο μάρτυρας υπενθύμισε την στάση των ΜΜΕ και τους ύμνους περί ακεραιότητας του χαρακτήρα της Ε. Τουλουπάκη όταν εκείνη εξελέγη επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς. Συγκεκριμένα όπως είπε ο μάρτυρας την χαρακτήριζαν ως ακέραιη προσωπικότητα, ανεπηρέαστη δικαστική λειτουργό και άνθρωπο με ευρύτερα ενδιαφέροντα, τόσο από εγχώρια όσο και από ΜΜΕ του εξωτερικού με βάση τους χειρισμούς της σε προηγούμενες υποθέσεις. Και ότι η αρχειοθέτηση από την ίδια, των φακέλων για εφτά από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που ερεύνησε για τη Novartis -εφόσον δεν προέκυψαν αδιάσειστα στοιχεία σε βάρος τους- ήταν απόδειξη της αμεροληψίας της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter