Λαμία: Άγνωστοι βανδάλισαν πάνω από 100 μνημεία σε νεκροταφείο (Photos)

Λαμία: Άγνωστοι βανδάλισαν πάνω από 100 μνημεία σε νεκροταφείο (Photos)

Μήνυση κατά αγνώστων υπέβαλλε ο Αντιδήμαρχος Λαμιέων Κώστας Κερπινιώτης για το σπάσιμο εικόνων και βεβήλωση των τάφων στο Νεκροταφείο της Ανθήλης.

Η εικόνα που αντίκριζε κανείς το πρωί της Παρασκευής (4/12) στο εν λόγω Κοιμητήριο προκαλούσε οργή. Πάνω από 100 φωτογραφίες από μνήματα, βρισκόντουσαν σπασμένες και πεταμένες εδώ και κει ενώ είχαν προκληθεί και φθορές σε μάρμαρα όπου ήταν κάποιες εξ αυτών κολλημένες.

Στο σημείο βρέθηκε αμέσως ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος μαζί με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Πέτρο Φούντα και τον νέο Κοινοτικό σύμβουλο Κώστα Χριστοδούλου. Ο κ. Κερπινιώτης ξεκαθάρισε ότι δε θα ανεχτεί οποιαδήποτε ενέργεια προσβάλει την ιερότητα του χώρου και τη μνήμη των κεκοιμημένων.

Έτσι αμέσως βρέθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο και υπέβαλλε μήνυση κατά αγνώστων. «Είναι αδιανόητο. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει άνθρωπος που να διασκεδάζει καταστρέφοντας την τελευταία κατοικία αυτών που έχουν φύγει από τη ζωή. Όπως έχω πει κατ’ επανάληψη στην προσπάθεια που γίνεται για να βελτιωθούν αυτοί οι χώροι, δε θα ανεχτώ καμία προσβολή, καμία πράξη βεβήλωσης συμπεριλαμβανομένης και της εναπόθεσης σκουπιδιών. Θέλω να ευχαριστήσω την Ασφάλεια Λαμίας για την άμεση ανταπόκριση. Έχω κάνει πρόταση για το πως θα προστατεύσουμε αυτούς τους χώρους και δε θα αφήσουμε ατιμώρητη καμιά πράξη που θα είναι αντίθετη στην ηθική και τη θρησκεία μας».

Πηγή lamiareport.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter