Λαμία: Αρνήθηκε την ιατρική βοήθεια ο Κουφοντίνας και επέστρεψε στη φυλακή

Λαμία: Αρνήθηκε την ιατρική βοήθεια ο Κουφοντίνας και επέστρεψε στη φυλακή

Ελάχιστο χρόνο κράτησε η «επίσκεψη» Κουφοντίνα στα Επείγοντα του ΓΝ Λαμίας, καθώς αρνήθηκε κάθε βοήθεια και επέστρεψε στη Φυλακή.

Ο 62χρονος Δημήτρης Κουφοντίνας, το απόγευμα του Σαββάτου (16/1) διακομίστηκε εκτάκτως με εισαγγελική εντολή στο Νοσοκομείο Λαμίας, καθώς η υγεία του επιβαρύνθηκε σημαντικά από την απεργία πείνας που ξεκίνησε στις 8 Ιανουαρίου διαμαρτυρόμενος για την μεταγωγή του στις Φυλακές Δομοκού.

Ωστόσο στο Νοσοκομείο αρνήθηκε κάθε βοήθεια και φυσικά πέρασμα ορού και μετά από διαβουλεύσεις που κράτησαν αρκετή ώρα με τις Εισαγγελικές και τις Αστυνομικές αρχές, αναγκάστηκαν να τον ξαναβάλουν σε ασθενοφόρο για να επιστρέψει στις Φυλακές.

Στο μικρό διάστημα που ο Κουφοντίνας έμεινε στο χώρο του Νοσοκομείου, αυτό «πλημμύρισε» από αστυνομικούς, ενώ και η διακομιδή του έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα για ευνόητους λόγους.

Προηγήθηκε το μεσημέρι η εξέτασή του από την αναισθησιολόγο-εντατικολόγο Κατερίνα Ντουζέπη, η οποία βρήκε τον απεργό πείνας σε σοβαρή κατάσταση κλινικά, όπως σημείωσε στην ιατρική της γνωμάτευση, η οποία είναι η εξής:

Δομοκός, 16/01/21

Σήμερα 16/01/21 εξέτασα στο ιατρείο των φυλακών Δομοκού τον απεργό πείνας κ. Δημήτρη Κουφοντίνα μετά από 9 ημέρες απεργίας πείνας.

Κλινικά σε σοβαρή κατάσταση, απισχνασμένος, αφυδατωμένος περίπου 10%, ΑΠ: 120/90 mmHg σε ύπτια και 90/60 mmHg σε καθιστή, HR: 105-120’, SPO2: 96-97%. Αρχή κατάκλισης σε κόκκυγα και ωμοπλάτες (στάδιο Ι, ερυθρότητα), διαφορά μεγέθους γαστροκνημίας ΔΕ>ΑΡ, διάμετρος 37,5 cm ΔΕ/34 cm ΑΡ, χωρίς να είναι θερμό, είναι όμως επώδυνο. Αναφέρει ταχυαρρυθμία από 12ώρου. Dextrostick: 84mg/dl. Εκτίμηση ΒΜΙ την πρώτη ημέρα της απεργίας 24,4 και την 9η 22,2, διαφορά 10%. Από ΗΚΓ 11/01/21 διακρίνονται διαταραχές επαναπόλωσης.

Την επόμενη εβδομάδα και εφόσον συνεχιστεί η ραγδαία επιδείνωση και μειωθεί ο ΒΜΙ ως 16-17, συστήνεται η μεταφορά του σε νοσοκομείο. Εντός των επόμενων τριών ημερών επανάληψη γενικής αίματος, PT, aPTT, INR, d-dimers, ινωδογόνο, βιοχημικός έλεγχος με ιοντόγραμμα. Επανεκτίμηση από ιατρό.

Σύσταση για έναρξη ΧΜΒΗ όσο βρίσκεται κατακεκλιμένος. Λόγω της διαφοράς στη γαστροκνημία, συστήνεται triplex αγγείων κάτω άκρων για αποκλεισμό φλεβοθρόμβωσης και εμβολής. Συστήνεται περιποίηση κατακλίσεων δις ημερησίως, λήψη συμπληρωμάτων ηλεκτρολυτών και βιταμίνης Β12, εφόσον συναινεί ο απεργός πείνας και δεν παραβιάζονται τα δικαιώματά του.

Ντουζέπη Κατερίνα

Αναισθησιολόγος – Εντατικολόγος

Πηγή: lamiareport.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter