Λαμία: Δύσκολη νύχτα στη Φθιώτιδα – Σε ύφεση η φωτιά στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας

Λαμία: Δύσκολη νύχτα στη Φθιώτιδα – Σε ύφεση η φωτιά στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας
Φωτογραφία: Lamiareport.gr

Δύσκολη νύχτα εν μέσω καύσωνα στη Στυλίδα καθώς μαίνεται η πυρκαγιά στο χωριό Λογγίτσι.

Μάχη για να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις στα διάφορα μέτωπα που σχηματίστηκαν στην πυρκαγιά στο Λογγίτσι της Στυλίδας, οι πυροσβέστες μαζί με χωματουργικά μηχανήματα από το δήμο Στυλίδας και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η δύσβατη περιοχή και η έλλειψη πρόσβασης, δεν τους επιτρέπει να φτάσουν πολύ κοντά στα επικίνδυνα σημεία, ενώ την ίδια στιγμή οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν ιδιαίτερα το έργο των πυροσβεστών.

Ήδη οι πυροσβεστικές δυνάμεις στις οποίες μετέχουν περισσότερα από 25 οχήματα και πάνω από 100 πυροσβέστες, όπως επίσης και πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, προσπαθούν να περιορίσουν τους κινδύνους από τη φωτιά.

Τα 4 αεροσκάφη και τα 2 ελικόπτερα αποχώρησαν από το έργο της κατάσβεσης με το τελευταίο φως της μέρας και οι πυροσβέστες πλέον προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις εστίες αναζωπύρωσης, σε μία δασική περιοχή, χωρίς δρόμους και με λιγοστές δυνατότητες πρόσβασης ακόμη και για τα πυροσβεστικά οχήματα. Σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής από τη Φθιώτιδα και έχουν ενισχυθεί με πυροσβεστικά οχήματα και πυροσβέστες από τα Τρίκαλα, τη Λάρισα, το Βόλο, την Καρδίτσα, και την Λιβαδειά, ενώ συγκεντρώνονται και άλλες δυνάμεις, από την περιοχή της Θεσσαλίας.

 

Σε ύφεση η φωτιά στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας

Σύμφωνα το Messinialive.gr η φωτιά στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας βρίσκεται υπό έλεγχο και σε ύφεση, ενώ ακόμα επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις με εγκαταστάσεις και πεζοπόρα, αφού υπάρχουν 2-3 μικρά ενεργά μέτωπα.

Ο αέρας την τελευταία ώρα δυνάμωσε και δυσχεραίνει την κατάσβεση ενώ πάντα υπάρχει ο κίνδυνος της αναζωπύρωσης. Η φωτιά έχει κάψει με μια πρώτη εκτίμηση πάνω από 700 στρέμματα δασικής έκτασης, θάμνους, ελιές αλλά κι αμπελώνες, σε μια έκταση ανάμεσα στο Βασιλίτσι και την Χρυσοκελλαριά. Όλο το βράδυ θα παραμείνουν δυνάμεις πυρόσβεσης από τους Δήμους με υδροφόρες, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, Εθελοντές και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Lamiareport.gr, Messinialive.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter